2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

“Segítsenek megállítani Orbánt!” - Kib@szott Dobrevék könyörgése Brüsszelhez

Újabb gyűlölködő és lázító levelet írt a brüsszeli európai parlamenti képviselőknek Dobrev Klára, amelyben Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Várhelyi Olivér biztosjelölt ellen uszítja a külföldi politikusokat – tudta meg a PestiSrácok.hu.

“Segítsen megállítani Orbán Viktort”

– rimánkodik Gyurcsányé a portálunk által megszerzett levelében, amelyet Dobrev mellett Molnár Csaba, Rónai Sándor és Ara-Kovács Attila DK-s EP-képviselők is aláírtak.

“Nem hagyhatjuk.  Amíg Orbán a miniszterelnök, Magyarországnak nem szabad átadni a bővítési és szomszédsági portfóliót az Európai Bizottságban, nem szabad megengedni, hogy aláássák az unió helyzetét”

– uszítanak Dobrevék az EP-képviselőknek szétküldött levélben.

Gyurcsány Ferenc szélsőséges szektapártjának politikusai a dokumentumban Orbán Viktor Bakuban, a Türk Tanács VII. csúcstalálkozóján elmondott beszédéből kiragadott mondat félremagyarázásával hergelik a brüsszelitákat, amelyről azt hazudják, hogy Orbán Viktor keleti partnereinek “adja el” uniós befolyását. Ismert, a Türk Tanács októberi csúcstalálkozóján a magyar kormányfő azt mondta: Magyarország jelenleg azért harcol, hogy a hamarosan felálló új Európai Bizottságban a bővítés- és szomszédságpolitika portfólióját kapja.

„Az esélyek nem rosszak, de ez egy éles csata. Ha sikerülne (…) megszerezni, akkor a keleti partnerség ügyében szoros együttműködésünk lesz Azerbajdzsánnal, és a tagsági tárgyalás ügyében pedig Törökországgal” – mondta, úgy fogalmazva: ha sikerül megszerezni ezt a portfóliót, akkor „örömmel állunk az önök rendelkezésére, hogy segítsük az önök törekvéseit” – fogalmazott Orbán Viktor Bakuban.

Dobrev Kláráék levelükben riasztónak állítják be a miniszterelnök kijelentéseit.

“Orbán egyrészt támogatást nyújtott Erdogan úrnak, másrészt nyíltan eladta állítólagos „befolyását” Brüsszelben a partnereinek. Ezzel súlyosan aláásta az EU külpolitikájának integritását, ezen túlmenően azt a benyomást keltette, hogy az Európai Bizottság valójában a közvetlen befolyása alatt áll”

– olvasható a PestiSrácok.hu által Brüsszelből elkapott DK-s dokumentumban.

Mint tudod, folytatják Dobrevék a levelet,

“sokan aggodalmuknak adtak hangot, amikor kiderült, az új Európai Bizottságban Orbán jelöltje kapná a bővítési és szomszédsági politika portfólióját, aki közeli szövetségese a világ autokrata vezetőinek, Oroszországnak és Törökországnak, egyértelmű, hogy Orbán bármikor kész aláásni az EU külpolitikáját, hogy az unió pénzén kétes ügyleteket kössön a külföldi autokratákkal”

– áll Dobrev, Molnár, Rónai és Ara-Kovács levelében.

Gyurcsányné egyértelműsíti, ezt nem hagyhatják a brüsszeli képviselők, és arra kérte őket, fontolják meg mindezeket és segítsék Orbán Viktor megállítását.

Nem ez az első eset, és feltehetően nem is az utolsó, hogy Dobrevék gyűlölködő agitációs levélben lázítják az uniós politikusokat a magyar kormány és annak magyar jelöltjei ellen. Ahogy azt szeptember végén a PestiSrácok.hu megírtaTrócsányi László biztosjelölt brüsszeli elgáncsolása előtt Gyurcsányné és a DK-s EP-képviselők négyoldalas Trócsányi-sározó levélben követelték a baloldali, liberális és zöld EP-képviselőktől Trócsányi László leszavazását.

Akkor az EP JURI-bizottsága négy pontban sorolta aggályait Trócsányi Lászlóval kapcsolatban, és mily meglepő, mind a 4 pont megtalálható és olvasható volt a DK feljelentő levelében, eszerint a szakbizottság kritika és kérdés, ellenvetés nélkül átvette a DK vádjait, és azokat használta fel Trócsányi László ellen.

Forrás: Pestisracok.hu nyomán

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató