Vadhajtások

Spanyol lapok szerint felakasztott Mussolinivel ünnepelte a Lazio ellen lőtt gólját a Celtic focistája

A skót Celtic játékosa, Olivier Ntcham egy kép tanúsága szerint fejjel lefelé emlékeztette az olasz csapat rajongóit arra, hogy végezte a Lazio-szurkoló Benito Mussolini, Olaszország fasiszta diktátora.

Nem véletlenül, ő is célpontja volt a Lazio szélsőjobbos drukkerei által indított rasszista támadásoknak. Csütörtökön az Európa-liga csoportmeccsén a Celtic 2-1-re verte el a Laziót, a mindent eldöntő gólt Ntcham rúgta az utolsó percben.

Október végén a két csapat első meccsén is parázs hangulat volt. A Lazio közismerten szélsőjobboldali tábora ugyanis karlendítésekkel vonult végig délután Glasgow belvárosán, de este a stadionban a antifasiszta Celtic-drukkerek voltak hangosabbak.

Glasgowban is szólt az Avanti Ragazzi Di Buda:

A meccsen aztán kifeszítettek egy leplet is, melyen Benito Mussolini volt látható kivégzése után, mellette a felirattal, hogy Kövessétek a vezetőtöket!

A spanyol lapok beszámolóival szemben skót portálok azt írják, ez csak egy kiragadott pillanat abból a mozdulatsorból, amikor a focista cigánykerekezéssel ünnepelt.

 

 

Forrás: Soros blog nyomán