Vadhajtások

Súlyos morális kérdéseket vet fel az, hogy Czeglédy Csaba ügyvédi irodája kap pénzt több önkormányzatnál a cégek átvilágítására

Az elmúlt napokban az MSZP–SZDSZ-éra olyan politikusai kaptak magas fizetéssel járó posztokat az ellenzéki irányítás alá került főváros tulajdonosi testületeiben, akik Gyurcsány Ferenc bukott miniszterelnök köreihez tartoznak.

Ezek a kinevezések jelzik, hogy Karácsony Gergely helyett valójában a hajdani szabad demokrata–szocialista koalíció erői irányítják Budapestet. A bukott politikusok visszahozatala mellett mostanra azt is nyélbe ütötték, hogy Czeglédy Csaba ügyvédi irodájával kössön szerződést több új balliberális kerületi polgármester a hatályban lévő önkormányzati szerződések átvizsgálására. Így a DK-s Niedermüller Péter és az MSZP-s Németh Angéla által vezetett Erzsébetváros és Rákospalota adott már megbízást Czeglédy ügyvédi irodájának.

A megbízólevél szövege szerint a Czeglédy Csaba és Társai Ügyvédi Iroda mind az adott önkormányzati hivatalnak, mind pedig annak összes szervezetei és gazdasági társaságai szerződéseibe, minden ügyiratába, gazdasági rendszerébe is jogosult belenézni, és a dokumentumokról másolatot készíteni.

A Magyar Hírlap által megkérdezett szakértők szerint ez a megbízás önmagában nem ütközik jogi akadályba, morálisan viszont megkérdőjelezhető, és felmerül a közpénzek elpazarlásnak a gyanúja is.

Mint ismeretes, a Czeglédy Csabát is érintő Human Operator Zrt.-ügyben már jogerősen elítéltek három vádlottat. Decemberben folytatódik a Human Operator Zrt. ügyének tárgyalása a Szegedi Törvényszéken, a bíróság ekkor várhatóan meghallgatja Czeglédy Csabát is.

(Képünkön Czeglédy a vádlottak padján a legutóbbi tárgyaláson.)

A céghez kapcsolódó bűnszervezet ügyében februárban emeltek vádat különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt huszonegy ember ellen.

A vád szerint a bűnszervezet 6,215 milliárd forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek.

Forrás: Magyar Hírlap