Vadhajtások

A pufajkás Horn fia beszólt Kövér Lászlónak

Annak a Horn Gyulának a fia fakadt ki, akiről köztudott, hogy tevékenyen részt vett az ’56-os szabadságharc leverésében, majd az azt követő megtorlásokban, később pedig politikai pályafutását is végig a gyilkos eszmerendszer kötelékében töltötte.

Horn maga, amikor pufajkás múltjáról kérdezték, azzal vágott vissza, hogy

 „Na és?” 

Ezzel nagyjából mindent elárult jelleméről. Horn a többi pufajkással együtt mindig arról írt, beszélt, hogy semmi különöset nem tett, semmiféle kegyetlenségben nem vett részt.

Mint ismert Kövér László a minap kifakadt a nemzetáruló Gyurcsány Ferencre, illetve Horn Gyula is szóba került:

A pufajkás Horn Gyulával kapcsolatban azt mondta például az MTI tudósítása szerint, hogy nincs annál nagyobb bűne a rendszerváltozásnak, mint hogy négy évvel az első szabad választás után éppen

“egy fegyverrel a saját népe ellen harcoló hazaárulót”

jelölt az MSZP a miniszterelnöki székbe.

A házelnök Horn Gyulát azonban

“egy grál lovagnak, egy nemzeti hérosznak” nevezte Gyurcsány Ferenchez képest, akit “egy pitiáner, senkiházi nemzetárulónak” titulált.

Horn Gyula fia, dr. Horn Gyula az Indexnek küldött reakciójában kemény hangon bírálta a házelnököt, ahelyett hogy csendben maradt volna.

Szerinte “a választási kudarc nyilvánvalóan Kövér házelnök úr fejébe szállt, s ennek lehet betudható, hogy különösen ízléstelen módon a berlini fal leomlásának 30. évfordulójának környékére időzítette Édesapám „hazaárulónak” bélyegzését. Köztudomású ugyanis, hogy Édesapám kulcsszerepet játszott a keletnémet menekültek kiengedésében, ami elindította azt a történelmi eseménysort, amelynek végpontját most ünnepeljük. Szerencsésebb tájakon az éppen kormányon levők elismeri az ellentétes politikai oldal történelmi érdemeit is, nálunk sajnos ehelyett a lejáratás és a történelem átírása dívik.”

A többség biztos nem szereti a pufajkás gyilkost, mi a nagyapáinktól már gyerekkorunkban tudtuk, hogy Horn Gyula egy kommunista véres kezű gyilkos volt. És a magyar nemzet megcsúfoláda volt, amikor hatalomra kerülhetett a rendszerváltás után a Göncz patkánnyal. Hiába védekezik a fia.

“Meggyőződésem, hogy az ilyen nyilatkozatok csak mélyítik az árkokat, a méltatlan O1G és az Országgyűlést káromkodással lejárató hevületet, mert – és ezt szerintem még Kövér házelnök úr is tudja és érti – Édesapámat a mai napig sokan szeretik és tisztelik ebben az országban.”

Forrás: Index nyomán