2024. március 19. - Bánk, József
EUR : 394.46
USD : 361.89
Időjárás ikon

678 ezer hajléktalan él Németországban

Számuk évről évre 30 ezerrel növekszik.

Németország az Európai Unió gazdaságának egyértelműen legjelentősebb szereplője, egyesek szerint egyenesen a motorja.

hírek szerint azonban ennek a gazdasági erőnek nem mindenki örülhet felhőtlenül az országban, ugyanis évről évre nagyjából 30 ezer ember veszíti el otthonát.

A hajléktalanok létszáma 2017-ről 2018-ra körülbelül 4 százalékkal nőtt a BAGW, egy hajléktalanokat segítő szervezet szerint.

Míg 2017-ben 650 ezer ember nem rendelkezett Németországban saját lakcímmel, addig ez a szám 2018-ra 678 ezerre nőtt. Közülük nem mindenki ténylegesen az utcán él, de az ő létszámuk is 41 ezer körüli.

A német gazdaság a válság alatt kevésbé sérült, mint más európai országoké, ám az országban annak hatáséra hatalmasak lettek a vagyoni különbségek. Ekkor kerültek nagyon sokan utcára.

Az elmúlt években viszont a német gazdaság folyamatosan növekedett – ha nem is gyorsan -, és a BAGW szerint ha még így is ennyien kerültek az utcára, akkor félő, hogy mi lesz, hogyha bejön az elemzők számítása a következő évekre, akik lassulást és gazdasági visszaesést jósolnak.

A német származású hajléktalanok főképp a korábbi kétkezi munkások közül kerültek ki, ám sokan közülük migrációs hátterűek.

Forrás: 888.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató