2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Meghurcolja az EU Lengyelországot a "Stop pedophilia" törvény miatt

Az Európai Parlament brüsszeli plenáris ülésén elítélte csütörtökön a lengyelországi törvénymódosítást, aggodalmának adva hangot amiatt, hogy Lengyelországban börtönbe zárhatják a szexuális "felvilágosító"/abberáció órát tartó tanárokat.

A 471 szavazattal, 128 ellenszavazat és 57 tartózkodás mellett elfogadott állásfoglalásban a képviselők bírálják, hogy Lengyelországban bűncselekménnyé nyilvánítanák a kiskorúaknak szexuális felvilágosítását.

Mint emlékeztettek,

a "STOP PEDOPHILIA" elnevezésű törvénymódosítási indítvány

úgy módosítaná a pedofília-ellenes jogszabályokat, hogy

azok akár három éves börtönbüntetéssel is sújthassák a kiskorúaknak szexuális felvilágosító órát tartó pedagógusokat.

„Az Európai Parlament elítéli, hogy Lengyelországban egyre inkább félretájékoztatják a nyilvánosságot a szexuális oktatással kapcsolatban, amelyet megbélyegeznek és be kívánnak tiltani. A parlament ezért felszólítja a lengyel országgyűlést, hogy ne fogadja el az indítványt” – fogalmaztak.

A megfogalmazás pontatlan. Szexuális felvilágosítás pozitív értelemben történik. Amikor a gyermek eléri a szexuális érettség korát, nemétől függően apja vagy anyja elmagyarázza neki a "dolgokat" MAGYARÁN: FELKÉSZÍTI LEENDŐ (FÉRFI, VAGY NŐI) SZEREPÉRE.Ez a szexuális felvilágosítás.Amit ezen a címen ma művelnek, azt nevén kell nevezni. Például: aberrálás. Szóbeli aberráció. Szóbeli megrontás / fajtalankodás.

Kiemelték: a törvénytervezet a Lengyelországban a szexuális és reproduktív jogok korlátozására, többek között az abortusz betiltására irányuló újabb kísérletnek tekinthető.

Állásfoglalásukban a képviselők arra szólították fel az uniós tagállamokat, hogy biztosítsanak a fiatalok életkorának megfelelő, átfogó szexuális és párkapcsolati oktatást az iskolákban. Azt hangsúlyozták, hogy a szexszel és a szexualitással kapcsolatos információhiány és a felvilágosítás hiánya a fiatalok jólétét fenyegeti, hiszen kiszolgáltatottabbá válnak a szexuális kizsákmányolással, bántalmazással és erőszakkal szemben, beleértve az online zaklatást is.

A képviselők – elismerve a civil szervezetek által végzett szexuális felvilágosító munka jelentőségét – megfelelő mértékű uniós forrást kérnek e szervezetek számára a 2021 és 2027 közötti pénzügyi ciklus Jogok és értékek programján vagy egyéb uniós kísérleti projekteken keresztül. Emellett felszólítják az Európai Unió igazságügyi tanácsát, hogy a lengyel helyzetről tartott meghallgatásai keretében foglalkozzon a jogszabálytervezettel.

Forrás: Demokrata

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató