Vadhajtások

“Hajrá Magyarok!” – üzente Európa legkeményebbje a Puskás Aréna átadásának napján 📺

“Hajrá Magyarok! ” – üzente hivatalos Facebook-oldalán Orbán Viktor miniszterelnök pénteken korán reggel. Bejegyzéséhez egy videót csatolt, amelyben a focilabda egy parkban focizó gyerekektől, fél Budapesten át jut el az új Puskás Aréna gyepére. A közös játékba sokan beszállnak, ezzel is jelezve, hogy az új Aréna mindenkié és generációkat köt össze. A Puskás Arénát, amely kiemelt kormányzati beruházásban épült a korábbi Népstadion helyén, ma avatják fel a Magyarország-Uruguay barátságos mérkőzéssel. Az új stadion futballmérkőzések mellett többek között koncerteknek, világkongresszusoknak és más kulturális eseményeknek is otthont ad a jövőben. 

Egy csapat gyerek rúgja a bőrt a szabadban, egyikük egy hatalmasat passzol és a labda egy iskolai tanteremben landol, a nyitódó ajtón át a folyosón ér földet, ahol az éppen felmosó takarítónő rúg bele párat majd passzolja tovább. Különös útján a futball a tervező irodán és építkezésen dolgozó munkásokon át jut el egy medencéig, ott még fókák is passzolgatnak, fejelgetnek egy kicsit. A Hősök terén Szász Kitti veszi át a labdát, a Kossuth téren Varga Judit államtitkár passzol. Repül a labda sörözőn, pékségen át, át korokon, hogy a valaha volt leghíresebb magyar játékos, Puskás Ferenc is bekapcsolódhasson a játékba. A kövtetítő fülkén, öltözőn át a miniszterelnöki iroda erkélyén újságot olvasó Orbán Viktor sem marad ki a passzolgatásból. A miniszterelnök mellel veszi le a labdát, ami egy zsúfolt nézőtéren landol. Piros-fehér-zöld re festett arcú fiú fejeli tovább. Az épp pályára lépő magyar válogatott egyik kedvence, Dzsuzsák Balázs is passzol egyet és folytatódik a játék, már a pályán. Nem akárhol, hanem az új Puskás Arénában.

 

A Puskás Aréna avató ünnepsége fél hatkor lesz, a Magyarország-Uruguay barátságos mérkőzés pedig 19 órakor kezdődik.

 

Az eseményen jelen lesz az Európai Labdarúgó Szövetség elnöke. Aleksander Ceferin közleményben méltatta az új stadiont. Azt írta, hogy az új aréna a következő évtizedekben a magyar futball ékköveként szolgál majd.

 

A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke úgy vélekedett, hogy most már Budapesté és Magyarországé a kontinens egyik legszebb és legmodernebb futballstadionja.

“A magyar válogatott nemzetközi összecsapásai, valamint az európai klubfutball csúcsmérkőzései nagy inspirációt jelentenek majd a labdarúgók következő generációinak” – fogalmazott Csányi Sándor.

Forrás: Pestisracok.hu