2024. március 19. - Bánk, József
EUR : 394.15
USD : 360.22
Időjárás ikon11°

Sok szemétláda volt már a magyar politikában, de akkora, mint Gyurcsány, még soha

Gyurcsány Ferencről 2004 óta bizonyíthatóan tudjuk, hogy a nemzet szó jelentése nem jelent számára többet ócska politikai alkuknál. A szégyenletes kettős népszavazáson undorító módon játszotta ki a magyarokat a magyarok ellen, a határon túli magyar nemzettestvérek ellen hergelve az anyaországiakat. Ilyet még egyetlen országban sem csináltak, legalább ebben úttörő volt Gyurcsány és bandája. Az azóta már a Demokratikus Koalíciót vezető Gyurcsány Ferenc továbbra sem tágít és nem vesz vissza a nemzetáruló tempóból, most ugyanis egyik méltó tanítványa hergel a külhoni magyarok ellen Gyurcsány nevében. Rónai Sándor, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője egy hazugságra építve közvetítette a volt miniszterelnök újabb árokásó üzenetét, mely szerint a Magyarországra kirótt uniós büntetést ne csak a hazai adófizetők fizessék ki, hanem a határon túli magyarok is, akik megszavazták a Fideszt – írta meg a transindex.ro. Már maga a felvetés is gusztustalan és persze hazug is, az Innovációs és Technológiai Minisztérium rögtön cáfolta a büntetés tényét, a szokásos baloldali álhírgyártás számára a lényeg természetesen az volt, hogy elküldjék hazug üzenetüket a társadalom felé, elvégre 2004-ben ez már bejött, írja a pestisracok.hu.Rónaiék úgy vezették fel uszító gondolataikat, hogy az Európai Bizottság elmondásuk szerint akár több mint 700 milliárd forintos forrásmegvonással büntetheti a magyar kormányt, mert az uniós közbeszerzések során kirívóan sok és rendszerszintű pénzügyi szabálytalanságot találtak. A minden alapot nélkülöző hírt még pár napja az Index szellőztette meg, Gyurcsányék pedig úgy érezték, hogy itt az idő lecsapni és jó lehetőséget láttak arra is, hogy odaszúrjanak a határon túli magyaroknak. Persze csak azoknak, akik a Fideszre szavaztak, és akiket súlyos hazugsággal azzal gyanúsítanak, hogy miattuk vannak hatalmon Orbánék. Azt természetesen ilyenkor nem mondják el, hogy közel hárommillió Fidesz szavazó az anyaországban gondolta úgy, hogy nem Gyurcsányékra adja a voksát. Gyurcsány és a DK azt is elmondták, hogy nekik fogalmuk sincs, hogy hogyan kéne ezt kivitelezni, ezt találja ki a Fidesz, a lényeg, hogy a határon túli magyarok fizessenek.
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium egyből cáfolta a büntetésről szóló rosszindulatú pletykákat, azonban azt se felejtsük el, hogy az esetleges forrásmegvonások sem indokolnák azt a saját nemzetét büntető, a határon túli magyarokat sárba tipró aljas gondolatot, amelyet Gyurcsányék kitaláltak. A minisztérium a következő közleményt adta ki:
Magyarországot semmilyen kár nem éri, hazánk egyetlen uniós forrást sem veszít el, hiszen a forrásokat 110 százalékkal túlvállaltuk. Ezt azért tettük, mert tisztában voltunk vele, hogy Brüsszelnek minden egyes tagállamban vannak kifogásai. A Brüsszel által kifogásolt programokat a magyar kormány magyar költségvetési forrásból finanszírozza. Ez az eredeti terveknek megfelelően a 110 százalékos költségvetés 10 százalékos keretén belül marad. A többi programra az uniós költségvetés 100 százalékban lehívásra kerül. Az ellenzéki képviselők vádaskodása csak a szokásos politikai hisztériakeltés.
Az indoklás tehát egyszerű és tényszerű. Nincs szó forrásmegvonásról, hiszen 100 százalékban lehívásra kerül az uniós költségvetés. A hazugság gyorsan lelepleződött, az üzenet azonban elment, a cél pedig pontosan ez volt. Hazugsággal uszítani, bűnbakot és ellenséget keresni, bokszzsáknak használni a határon túli magyarokat. Vélhetően minden országban létezik egy nemzeti minimum, amelyet semelyik politikai párt sem mer és akar átlépni, bármilyen ellenséges viszonyban van a politikai palettán vele ellentétes oldalon állóval. Ez a saját nemzet tisztelete. Gyurcsány Ferenc pártja és a magyar ellenzék azonban a tegnapi nap folyamán is megmutatta, hogy gondolkodás nélkül és agresszívan nekitámad akár a saját országának a biztosjelöltjének az Európai Parlamentben.Ilyet más államok gyakorlatában nem láthatunk, hiszen az Európai Parlamentben minden nemzet érdeke azt kívánja, hogy minél több képviselőt és tisztségviselőt küldhessen képviselni az országa érdekét. Nálunk ez másképp megy.

Gyurcsány szól a néphez! Fotó: Horváth Péter Gyula/PS

Nincs annál undorítóbb, aki kicsinyes politikai érdekek miatt a saját nemzetét kiárusítja. A múltból kiindulva nem is csodálkozhatnánk, hogy Gyurcsányék ezt teszik, azonban még most is nagyon nehéz megemészteni az ilyen hozzáállást.Azok a határon túli magyarok, akikkel Gyurcsány riogat, nem szólnak bele érdemben a magyarországi országgyűlési választásokba, az ő állampolgárságuk csupán az összetartozást jelképezi és elsősorban gesztus. A kettős állampolgárság megadása óta nem jöttek elvenni az anyaországi magyarok munkáját, nem özönlött ide a hazug és jellemtelen szocialisták által korábban beharangozott “23 millió román”. A külhoni magyaroknak az állampolgárság kérdése elsősorban a lelküknek és a szívüknek fontos. Az persze nem véletlen, hogy a határon túli magyarok több mint 90 százaléka a Fideszre szavaz, ezt a baloldal és Gyurcsány Ferencék csak önmaguknak köszönhetik. Számukra ez a kérdés mindig teher volt, az internacionalista és nihilista baloldal számára csupán eszköz a társadalom a hatalom megszerzéséhez. Most is ez a cél, a lehetséges egység, béke és egyetértés megszűnése, hiszen a kommunisták mindig a zavarosban szerettek halászni.Eszközökben pedig sohasem válogattak.Forrás: Pestisracok.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató