Vadhajtások

4000 traktorral tüntettek a német gazdák Hamburgban 📷📺

Megtrollkodták a német zöldpolitikusokat a dolgozó emberek. Csak a kicsi Greta meg ne tudja, hogy az új klímatörvények ellen tiltakoznak.

Teljesen elárasztották Hamburg utcáit csütörtökön a traktorok, a tüntetők így tiltakoztak a német kormány új klímatörvényei ellen.

A több mint négyezer traktorból álló, kilométeres hosszúságú konvoj természetesen teljesen megbénította a várost, legalábbis a rendőrség jelentése szerint. A tüntetők olyan transzparensekkel vonultak, mint

„együttműködést a tiltások helyett”

vagy

„ha nincs farm, nincs étel, és nincs jövő se”.

A demonstrálók zöme a mezőgazdaságban dolgozik, a német kormány zöldpolitikája elsősorban őket érinti érzékenyen.

A tüntetés kiváltó oka a német környezetvédelmi minisztérium (BMU) által korábban hozott korlátozások, melyek értelmében bizonyos gyomirtókat és műtrágyákat nem lehet használni. Az a ráció emögött, hogy ezzel a madarakat, rovarokat és a talajvizet kívánják megóvni, közben azonban a gazdák megélhetése komoly veszélybe került.

A gazdák hangsúlyozták, hogy a szigorú szabályozások miatt képtelenség dolgozni a farmokon, és sérelmezték azt is, hogy a kormány gyakorlatilag nem egyeztetett velük. A tüntetések szervezője szerint a környezetvédelmi miniszter, Svenja Schulze teljesen elzárkózott a párbeszédtől.

Forrás: 888.nyomán