Vadhajtások

Czeglédy kiborult, amiért nem minden ellenzéki párt állt ki mellette

Áll a bál Czeglédy Csaba önkormányzati szerződései miatt, ami szíven ütötte a hatmilliárdos költségvetési csalással vádolt politikust.

A PestiSrácok.hu írta meg, hogy több baloldali vezetésű önkormányzat frissen megválasztott polgármestere is leszerződött a Czeglédy és Társai Ügyvédi Irodával átvilágításra, jogi képviseletre és sajtóperek generálására. Elsőként a Momentum akadt ki, majd az LMP és a Jobbik is bírálta a gazdasági bűncselekmények miatt korábban már elítélt, jelenleg büntetőeljárás alatt álló politikus illetve irodája megbízását. László Imre büszke, Niedermüller magyarázkodik. Czeglédy pedig sértődöttet játszik. Facebook-oldalán pénteken délelőtt azt írta, “ügyvédet nem szokás a szaknévsorból választani”, egyébként őt a DK és az MSZP szavazói szeretik és bíznak benne. A többi ellenzéki pártnak, elsősorban a Momentumnak üzenget kioktatva, miszerint tudni kéne különbséget tenni a “kollaboráns, korrupt” fideszesek és a velük szembenállók között. “Az ellenzéki pártok közötti belső szolidaritást nem szabadna szétzúzni, az élen harcolókat nem kellene hátba lőni” -írta.

Több, nemrég megválasztott baloldali polgármester, alapvetően a DK-sok megbízási szerződést adtak, adhattak Czeglédy Csaba és társai ügyvédi irodájának.

Erzsébetváros részéről Niedermüller Péter átvilágításra egy év végig szóló, havi 500 ezer forintos szerződést, és egy határozatlan időre szóló jogi képviseletre vonatkozó szerződést írt alá Czeglédy feleségével, az ügyvédi iroda vezetőjével. Hasonló tartalmú megbízást kötött Czeglédyékkel László Imre is, a XI. kerület szintén DK-s polgármestere. A bűncselekményekért korábban már elítélt, jelenleg hatmilliárdos költségvetési csalással, illetve bűnszervezet vezetésével vádolt politikus és annak jogi vállalkozásának megbízása több ellenzéki pártnál is kiverte a biztosítékot – ami a jelek szerint az önkormányzati választáson bejött, érdek ellenzéki összeborulásokat is veszélyeztetheti.

Czeglédy a Facebook-oldalán kioktató sorokat tett közzé. Azt írja, nagy felelőssége van a Momentumnak, hogyan beszél valakiről a támogatói előtt. Hozzáteszi, hogy a DK és az MSZP szavazóinak nem kell őt bemutatni, szeretik és bíznak benne, addig “a Momentumnak nem ártana különbséget tennie a múlt árnyai (a korruptak, kollaboránsok) és a Fidesszel szemben állók között.”

Majd arról panaszkodik:

“félelem nélkül küzd a Fidesz önkényuralma ellen”

, pedig azok bosszúból mindent elvettek tőle.

Szerinte “az ellenzéki pártok közötti belső szolidaritást nem szabadna szétzúzni, az élen harcolókat nem kellene hátba lőni”. Éppen ezért mint írja, “nem beskatulyázni kellene az ellenzéki oldal egyes szereplőit”.

Forrás: Pestisracok.hu