2024. március 19. - Bánk, József
EUR : 394.46
USD : 361.89
Időjárás ikon

Külföldön akar árulkodni a csicska Jobbik

A "képviselői működés szabályait szigorító" javaslatok visszavonására szólította fel a kormányoldalt pénteki budapesti sajtótájékoztatóján Lukács László György, a Jobbik frakcióvezető-helyettese.

Az ellenzéki politikus azzal érvelt: a házszabály és a képviselők jogállásáról szóló törvény szigorításának célja, hogy „szájkosarat tegyen az ellenzéki képviselőkre”, akik az elmúlt időszakban bebizonyították, hogy szükség van a parlamenti politizálásra.

Szerinte ezzel a lépéssel akarják elhallgattatni a parlamentben a Fidesz számára kellemetlen ügyeket, ehhez európai szinten is példátlanul súlyos büntetéseket, jogkorlátozásokat vezetve be.

Lukács László György szerint „Orbán Viktor az október 13-i vereségek utáni félelmében belátta, hogy ez ellenzéket valamilyen módon még jobban szűkíteni kell, korlátozni kell”, és ezt most „erőből, izomból” teszi.

Közölte, ez ellen módosító javaslatok mellett azzal is fellép az ellenzék, hogy szükség esetén a köztársasági elnökhöz, az Alkotmánybírósághoz vagy nemzetközi fórumokhoz fordul, mint a momentumos elvtársaik.

Forrás: Demokrata nyomán

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató