Vadhajtások

Botoxos Ildi is retteg Horthytól és Orbántól, akiknek viszonyuk Budapesthez ugyanolyan

Horthy és Orbán természetesen nem ugyanaz. Ám viszonyuk Budapesthez ugyanolyan.

„Horthy és Orbán természetesen nem ugyanaz. Ám viszonyuk Budapesthez ugyanolyan. Ez a város, ha jól viselkedik, akkor is gyanús. Túl nagy, túl színes, túl sokféle, túl mozgalmas ahhoz, hogy könnyen terelhető legyen. Ha rosszul, akkor ellenség, és így is kell bánni vele.
Horthy 100 éve vonult be Budapestre, és híres beszédében lóhátról oktatta ki és fenyegette meg a gyalogosan elébe járuló városvezetést. Orbán a választások után 30 nappal tette félre együttműködő mosolyát, hogy ismét felüljön a magas lóra.

A Horthyt ünneplők a Duna után vethetnek egy pillantást a Parlamentre is, hiszen ott választották meg a kormányzót. Sajátos körülmények között: a Kossuth teret megszállta a katonaság, Prónayék még az Országház épületében is kísérgették Horthyt. Hú, ha Kövér lett volna a házelnök, mekkora büntetést rótt volna rájuk! Vagy nem, hiszen ők sem nem újságírók, sem nem ellenzéki képviselők.

Egy főhajtás a Vár épületét is megilleti: a kormányzó első dolga volt, hogy már április 1-jén odaköltözzön. Vezéreink onnan szeretik ellenőrizni, nincs-e valami vörös rongy a városon. Most is mit látok? A Puskás stadion megnyitására a miniszterelnök jópofa videóklipet tett fel az oldalára, az egyik képen ő maga rúgja le a Várból a labdát a város felé.”

 

A botoxos nő írása megjelent a Népszavában