Vadhajtások

Amint a jogszabályok lehetőséget adnak rá, feloszlatja magát a mohácsi képviselőtestület

A kormánypárti többség azért tervezi feloszlatni a képviselőtestületet, mert Szekó József (Fidesz–KDNP) váratlan halála miatt, egyedüli jelöltként, verseny nélkül, a szavazatok alig harmadával jutott polgármesteri székhez Csorbai Ferenc (MSZP).

2014-ben Csorbai Ferenc alig 12 százalékot kapott, amennyiben Szekó József nem huny el tragikus hirtelenséggel a kampányidőszakban, a szocialisták jelöltjének nagy valószínűséggel esélye sem lett volna. Noha rivális nélkül maradt, Csorbai nem lépett vissza, és végül a szavazatok 31 százalékával polgármesterré választották. A képviselőtestület fideszes döntése viszont nem kíván belenyugodni a szocialista jelölt „etikátlan” gyözelmébe, ezért – amint arra törvényes lehetőség van – úgy döntött, feloszlatják magukat, így kényszerítve valódi versenyre Csorbait.

Mivel Csorbai Ferenc nem lépett vissza a megméretéstől, új polgármesterjelöltet pedig nem indíthattunk, arra kértük a szavazóinkat, az egyéni indulóin­kat segítség mandátumhoz, hogy a testületben meglegyen a többségünk

– nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Pávkovics Gábor, a Fidesz helyi elnöke.

A jogszabályoknak megfelelően, október 25-én megtartotta alakuló ülését a mohácsi képviselő-testület. Ennek ellenére a Magyar Nemzetnek nyilatkozó mohá­csiak többsége azt szeretné, ha a lehető leghamarabb új választások lennének.

Hat hónap múlva, amint a jogszabályok lehetővé teszik, fel kívánjuk oszlatni a testületet, hogy új választásokat lehessen tartani

– erősítette meg a lapnak a Pávkovics.

Forrás: Pestisracok.hu