Vadhajtások

Cozma egyik gyilkosa, Sztojka ismét a börtönben rohad – kerítés és kitartottság a vád

Bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett kerítés és kitartottság miatt őrizetbe vették, majd letartóztatták a Marian Cozma meggyilkolása miatt elítélt Sztojka Ivánt – tudta meg a 24.hu. 

Sztojkát, a 2009-es veszprémi Patrióta lokál előtti gyilkosság és egyéb vádpontok harmadrendű vádlottját 13 év börtönre ítélték, de tavaly nyáron harmadolták a büntetését és 5 évvel hamarabb kiengedték feltételesen. Sztojka nem az egyetlen a bandából, aki idő előtt szabadon távozhatott, hiszen két éve a negyedrendű vádlott P. Gábor is elhagyhatta a pálhalmai fegyintézetet. Most újra hárman lesznek sitten a brutális gyilkosság elkövetői közül, miután Sztojka megint nem bodzázásból tartotta el magát, mint azt korábbi tárgyalásai során az anyagi helyzetét firtató kérdésekre  rendszeresen hazudta, hanem prostitúcióra kényszerített egy dunaújvárosi lányt.

A gyanú szerint Sztojka rendszeresen beszámoltatta jövedelméről a nőt, amit utalással vagy készpénzben kért. Ebben három bűntársa is segítette. Ők saját számlájukról vették fel az odautalt, prostitúcióval megkeresett pénzt, amit átadtak Sztojkának. Úgy tudjuk, hogy Sztojka éppen az enyingi otthonába tartott a kocsijával, amikor lekapcsolták a rendőrök. Az elkövetők otthonaiban tartott házkutatás során a bűncselekménnyel kapcsolatba hozható tárgyi bizonyítékokat foglaltak le.

 

Sztojkát előállították és bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett kerítés és kitartottság megalapozott gyanúja miatt bűnügyi őrizetbe vették, és a bíróság elrendelte a letartóztatását. Ha beigazolódik Sztojka bűnössége, akkor a feltételesen elengedett az 5 év börtönt is le kell ülnie.

 

Forrás: pestisrácok.hu/24.hu/Készenléti Rendőrség