Vadhajtások

Kiakadt a DK, mert 30 mentőautó volt a Puskás Aréna avatóján

Nem értik, miért irányítottak oda 30 mentőautót.

Az Oszágos Mentőszolgálat múlt pénteken saját Facebook-oldalán számolt be arról, hogy a Puskás Arénában rendezett nyitómeccset összesen 30 mentőautóval biztosították.

“Nagyon érdekes, hogy nyár végén a nagyjából 90 ezer emberrel teltházas Sziget Fesztivál biztosítását a Mentőszolgálat szintén saját bevallása szerint mindössze 9 mentőautóval látta el. Kérdés, hogy ha nyáron elég volt 90 ezer emberre 9 mentőautó, akkor most miért kellett 65 ezer emberre 30 mentőkocsi?”

– tette fel a kérdést a Demokratikus Koalíció.

A Demokratikus Koalíció írásbeli kérdéssel fordul Kásler Miklós miniszterhez. Tudni akarják, hogyan fordulhatott elő, hogy kis híján az összes budapesti mentőt a Puskás Arénához vezényelték a nyitómeccs alatt? Ki adott ilyen utasítást, ki hagyta ezt jóvá, illetve volt-e direkt kormányzati igény arra, hogy látványosan nagyszámú mentős jelenlét legyen a mérkőzésen? Mostantól mindig ez lesz? Hogy ha futballmeccs lesz Budapesten, akkor minden budapestinek egy kicsit óvatosabbnak kell majd élnie az életét, mert a meccs alatt szünetelni fog a budapesti mentés? A DK ezekre a kérdésekre várja a miniszter válaszát.

 

 

(ATV)