Vadhajtások

Kocsis Máté lealázta a büdösszájú Tordait😀📺

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője expozéjában hangsúlyozta: az országgyűlés tekintélyéről van szó, majd az ellenzéki képviselőknek azt mondta: 

“Példátlan 1990 óta az, amit önök produkálnak”

Varju Lászlóék vihogását pedig azzal kommentálta:“akkor is elmondom, ha önök erre nem kíváncsiak”. A politikus szerint az országgyűlés működésének fizikai megakadályozása miatt indokolt a törvény szigorítása. Hozzátette:

Nincsenek új szabályok, szigorítás van. A szankciókat olyan fokra kell emelni, aminek visszatartó ereje van”

Kocsis Máté a parlamentben az elmúlt időszakban történt példátlan durvaságokkal indokolta az országgyűlési törvény módosítását,megengedhetetlennek nevezve az ellenzék vadabb képviselői által tanúsított magatartást. Megemlítette a tavaly december 12-i ülésnapot – amikor ellenzéki képviselők megakadályozták, hogy a levezető elnök elfoglalja helyét a pulpituson, majd a továbbiakban is zavarták az ülést –, valamint Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő két héttel ezelőtti viselkedését, amikor trágár szavakat tartalmazó táblát emelt fel az ülésteremben. Kocsis Máté ismertette az európai szabályozásokat, amelyekből világosan kiderül: Európa más parlamenti házszabálya sem engedné meg azt, amit például Hadházy Ákos tett néhány hete a magyar országgyűlésben. 

Nincsenek illúzióim, hogy megértsék, miről is beszélek

– folytatta a frakcióvezető. Hozzátéve: azok az ellenzéki nyilatkozatok, amelyeket az elmúlt napokban lehetett olvasni, leginkább hazugságokat tartalmaztak, mert

bármennyire is jól hangzik a sajtóban, mégsem szűkül a felszólalási lehetőségük. 

A Fidesz frakcióvezetője hangsúlyozta:

az Országgyűlésnek meg kell adni a kellő tiszteletet, a parlamentben az ocsmány beszédnek, rendbontásnak nincs helye.

Hozzátette:

Nincs helye annak, hogy képviselőként bárki bárhová csak úgy berontson. Az, ami más embernek sem megengedett, arra Önök se formáljanak jogot.

“A Ház szabályainak megsértése a választók akaratát sértik meg. Annak betartása pedig nem kívánságműsor, hanem kötelezettség” – fogalmazott Kocsis Máté, akinek felszólalásának végét nem igazán lehetett érteni már az ellenzéki képviselők által keltett hangzavar miatt. Tordai Bencét megszólítva pedig úgy fogalmazott:

Önnel a parlamenti vita olyan, mint galambokkal sakkozni, aki rászáll a táblára, leveri az összes bábút a tábláról és azt hiszi, nyert”

 

 


Forrás: Pestisrácok.hu