2024. április 19. - Emma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

CNN: Budapest a legszebb európai város télen

Budapest egyre inkább az egyik fő európai úticéllá válik, különösen télen, amikor Magyarország fővárosa igazán életre kel - írja a CNN a cikkében, amelyben Budapestet a legszebb európai városnak nevezik a téli időszakban,- számol be a szeretlekmagyarorszag.hu.Szerintük Budapest egy klasszikus karácsonyi filmbe illő látványt nyújt a hangulatos téli atmoszférájával és a romantikus építészeti alkotásaival. A gazdag kultúrával és hagyománnyal rendelkező fővárosban nem csak úgy érzi magát az ember, mintha egy mesében lenne, hanem úgy is néz ki. A szezonális élvezetek sora a világ minden tájáról idevonzza a látogatókat a "Duna gyöngyéhez", akik mind át akarják élni ezt a varázslatos élményt. A karácsonyi vásárok és a szabadtéri korcsolyapályák is is hozzájárulnak a tökéletes téli csodaország megteremtéséhez, míg a helyi gyógy- és termálfürdőkben még télen is a szabadtéren lehet fürdőzni. Az amerikai oldal ezután fel is sorol 10 dolgot, amit érdemes Budapesten csinálni télen.

1. Karácsonyi vásárok

Fotó: Mervai Márk
A CNN szerint a közép-európai karácsonyi vásárok olyanok, mint az álom, de Budapest kiemelkedik mind közül. Lehet forralt bort szürcsölni, hagyományos magyar ételeket enni, és kézműves alkotásokat venni, az egész pedigegy "autentikus magyar karácsonyi élményt ad, amit soha nem lehet elfelejteni". Kiemelik azt is, hogy a Vörösmarty téri vásár az egyik legnépszerűbb Közép-Európában, ahol például lángost, kürtős kalácsot és helyi kolbászokat is lehet kóstolni. A Szent István Bazilikánál lévő vásárban pedig számtalan édesség, sütemény és karácsonyi ajándéknak való várja a látogatókat. Azt is előnynek tartják, hogy mindkét helyszínen ingyenesen lehet látogatni a standokat.

2. Városligeti Műjégpálya

Fotó: Mervai Márk
A cikk szerzője szerint ez a régió, ha nem Európa leghíresebb, és egyben a kontinens egyik legrégebbi és legnagyobb korcsolyapályája. Kiemeli, hogy a Városligeti-tó medre nyáron csónakázó tóként funkcionál, télen viszont korcsolyázni lehet rajta, ráadásul gyönyörű környezetben, mivel a Vajdahunyad Várával szemben áll, nem messze van a Hősök tere. és a Széchenyi fürdő is egy köpésre található.

3. Fényshow a Bazilikánál

Fotó: Mervai Márk
Azt írják, a Szent István Bazilika egy gyönyörű építészeti alkotás, de a látványos fényshow még szebbé varázsolja."Lélegzetelállító és korszakalkotó. Ez egy kötelező látnivaló, ha az ember Budapesten jár."

4. Gyógy- és termálfürdők

A cikkben emlékeztetnek rá, hogy Budapestet a fürdők városának is nevezik, mivel 118 természetes termálforrás található itt. Szerintük a török fürdők elképesztően gyönyörűek, világszerte híresek pihentető és gyógyhatású vizükről. De a Széchenyi fürdő is egy semmihez sem hasonlítható élményt nyújt télen a szabadtéri medencéivel. Ajánlják még a Rudast, a Gellért fürdőt, a Szent Lukács Gyógyfürdőt, a Király Fürdőt és a Palatinust is.

5. Magyar Állami Operaház

"A lenyűgöző épületet rendszeresen alkalmazzák helyszínként blockbuster filmekben, és mára már egy ikonikus nemzeti kinccsé vált. Évente több ezer látogató érkezik Budapestre, hogy megcsodálhassa az Operaház szépségét, a szerencsésebbek pedig jegyet is tudnak venni egy előadásra" - írják.   Forrás: Szeretlekmagyarország
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató