Vadhajtások

A hallgatók egy hétig mellőzték a telefonjaikat és kiderült, hogy jobban és felfrissülve érzik magukat

A New York-i egyetem hallgatói, akik egy hétig részt vettek a mobiltelefon nélküli élet tesztben, arról számoltak be, hogy felfrissültebbek, boldogabbak, koncentráltabbak és nyugodtabbak lettek. 

Az Adelphi Egyetemen a résztvevők elvégeztek egy kurzust annak érdekében, hogy megszakítsák a mobil függőségüket.

Az egyik hallgató, Jacob Dannenberg azt mondta, hogy a telefon segít neki a heti szervezésben, és elképzelhetetlennek tartja, hogy hagyományos ébresztőórát használjon a telefon ébresztője helyett, mikor az iskolába megy. De, a telefon nélküli hét azonban teljes fordulatot jelentett az életében.

“Sokkal jobbak lettek az emberi kapcsolataim” … ez egy stresszmentes környezet, amelyre nem gyakorol nyomást a közösségi média “

– mondta Dannenberg.

Adrianna Cigliano ugyanezt az érzést támasztotta alá, mondván, hogy telefon nélkül

“azt hiszem, nagyon frissítő és pihentető… sokkal könnyebben tudtam elaludni.”

Azt is mondta, hogy javult a figyelme és a koncentrációs képessége, és hogy

„A házi feladat elvégzése 100 százalékkal könnyebb volt. Gyorsabban megcsináltam, és szinte hibátlanul”

Donna Freitas professzor megkérdőjelezte, hogy az okostelefonok nem okoznak károkat a fiatalok életében.

“Az tény, hogy romlik a koncentráció, ha a hallgatóim nem tudnak eleget aludni… A közösségi média miatt rosszul érzik magukat, gondjaik vannak magukkal, és a lista sokáig folytatható”

– mondta.

A hallgatók a kísérlet végén egyöntetűen megerősítették, hogy a drasztikusan csökkentett képernyő előtt töltött idő pozitívan hatott az életminőségükre.

“A virtuális térben töltött idő határozottan csökkenni fog, és jobban értékelni fogom a környezetet és az ingereket, mert régen általában állandóan a képernyőmre szegeztem a tekintetem”

– mondta Ashley Castillero.

Amint azt az alábbi videó kiemeli, az okostelefonok használata a depresszió egyik fő tényezője a fiatalok körében, ám a mainstream média nem akarja ennek a tényét elismerni.

Vadhajtasok.hu