2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

A hallgatók egy hétig mellőzték a telefonjaikat és kiderült, hogy jobban és felfrissülve érzik magukat

A New York-i egyetem hallgatói, akik egy hétig részt vettek a mobiltelefon nélküli élet tesztben, arról számoltak be, hogy felfrissültebbek, boldogabbak, koncentráltabbak és nyugodtabbak lettek. Az Adelphi Egyetemen a résztvevők elvégeztek egy kurzust annak érdekében, hogy megszakítsák a mobil függőségüket. Az egyik hallgató, Jacob Dannenberg azt mondta, hogy a telefon segít neki a heti szervezésben, és elképzelhetetlennek tartja, hogy hagyományos ébresztőórát használjon a telefon ébresztője helyett, mikor az iskolába megy. De, a telefon nélküli hét azonban teljes fordulatot jelentett az életében.
"Sokkal jobbak lettek az emberi kapcsolataim” ... ez egy stresszmentes környezet, amelyre nem gyakorol nyomást a közösségi média "
- mondta Dannenberg.Adrianna Cigliano ugyanezt az érzést támasztotta alá, mondván, hogy telefon nélkül
"azt hiszem, nagyon frissítő és pihentető... sokkal könnyebben tudtam elaludni."
Azt is mondta, hogy javult a figyelme és a koncentrációs képessége, és hogy
„A házi feladat elvégzése 100 százalékkal könnyebb volt. Gyorsabban megcsináltam, és szinte hibátlanul”
Donna Freitas professzor megkérdőjelezte, hogy az okostelefonok nem okoznak károkat a fiatalok életében."Az tény, hogy romlik a koncentráció, ha a hallgatóim nem tudnak eleget aludni... A közösségi média miatt rosszul érzik magukat, gondjaik vannak magukkal, és a lista sokáig folytatható" - mondta. A hallgatók a kísérlet végén egyöntetűen megerősítették, hogy a drasztikusan csökkentett képernyő előtt töltött idő pozitívan hatott az életminőségükre."A virtuális térben töltött idő határozottan csökkenni fog, és jobban értékelni fogom a környezetet és az ingereket, mert régen általában állandóan a képernyőmre szegeztem a tekintetem" - mondta Ashley Castillero. Amint azt az alábbi videó kiemeli, az okostelefonok használata a depresszió egyik fő tényezője a fiatalok körében, ám a mainstream média nem akarja ennek a tényét elismerni.Vadhajtasok.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató