Vadhajtások

Eltakarodik a szélsőliberális Mérce lámpavasozó főszerkesztője

“Kedves olvasóim, csodálatos közös kalandunk, amelyben én voltam a Mérce főszerkesztője véget ért, sok év után elhagyom a Mércét “- írja Facebook posztjában Jámbor András.

Döntését azzal indokolja, hogy elfáradt, mivel négy év alatt született két gyereke, érte több tragédia és volt néhány kemény helyzete… Az nyilván csak véletlen egybeesés, hogy miután publicisztikájában a kolléganőnk kisbabájának megerőszakolásával fenyegető, bíróság által ezért elítélt 22 éves fiatalembert védelmezte, lapunkat és kollégánkat pedig becsmérelte, “erkölcsi hullaszagot” emlegetve, tömegek álltak ki mellettünk, az ő erkölcsi mércéjét megkérdőjelezve, ráadásul nem csak jobboldali emberek.

Jámbor András az írásáért őt ért kritikákra nem reagál, azokat hallatlanná teszi. Kolléganőnk privát és nyílt levelére sem válaszolt.

A Mércétől való hirtelen távozását most így magyarázza:

 

Menőbb dolgot nem tudok elképzelni, hogy felépítettünk egy olyan közösséget és egy olyan strukturált, amiben lehet bízni, és ami csont nélkül tovább lehet adni. De a helyzet az, hogy nagyon elfáradtam ebben a munkában. Az elmúlt 4 évben született 2 gyerekem, ért pár tragédia, volt nagyon sok kemény helyzetem, azt hiszem ennél masszívabb 5 évem nem lesz soha – fogalmaz pénteken reggel közzétett bejegyzésében a távozó főszerkesztő.

Aztán sorra veszi, milyen lélekemelő, fantasztikus eseményekben lehetett része, mint CEU-s tüntetések, az az utáni Oktogonos bulik, kvótanépszavazás, és most az önkormányzati választás éjszakája, “meg az amikor teljesen szureális modón egy HÉV-en utazva az MTVA elé a Jobbikosok belekezdtek az éljen a Mérce skandálásba”…

Jámbor azt hazudj, 5 év alatt épített fel önerőből és kizárólag olvasói finanszírozással országos elérésű lapot, úgy ahogy arra csak Kassák volt képes ebben az országban, ezért ő az élete végéig büszke lesz erre a teljesítményre.

De most ezt a gyereket hagyni kell kirepülni – fogalmaz és ígéri, hogy azért nem tűnik el a közéletből.

A Mérce.hu-n az olvasható, hogy december elsejétől Jámbor András főszerkesztő helyét a szerkesztőség egyöntetű szavazata alapján Diószegi-Horváth Nóra eddigi főszerkesztő-helyettes veszi át, az új főszerkesztő-helyettes Pap Szilárd István lesz.

Diószegi-Horváth Nóra jobbra

Addig is várjuk a hírt, melyek baráti önkormányzati vagy egyéb sajtóportfólió veretes tagja lesz Jámbor András. Véleményünk legutóbbi munkásságáról itt olvasható.

Forrás: Pestisracok.hu