2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

A II.kerületben is szórja a közpénzt az ellenzék

Pesterzsébet és Erzsébetváros után a második kerületben is „munkához látott” az új ellenzéki vezetés: Őrsi Gergely MSZP-s polgármester első dolga az volt, hogy 5 évre vetítve százmilliókat szórjon el négy alpolgármesterének.

A második kerületben eddig egy alpolgármester regnált, de most, úgy tűnik, az új polgármesternek, Őrsi Gergelynek (feltételezhetően az összellenzéki alkuk részeként) négy embert is így kell kifizetnie.

A testületben kisebbségbe került kormánypárti képviselők egyet nem értésüket fejezték ki azzal kapcsolatban, hogy Őrsi Gergely szocialista polgármester négy alpolgármester megválasztására tett javaslatot, ahogyan arról a II. kerületi Fidesz Facebook-oldalán is beszámolt.

„A pártpolitikai osztozkodáson kívül semmi nem indokolja, hogy az elmúlt 13 évhez képest megnégyszereződjön a tisztséget betöltők száma, ami az ötéves ciklusra vetítve több száz millió forintos többletköltséget jelent”– kommentálta Facebook-oldalán az ügyet a kerületi Fidesz.

A rendelet meg is jelent a kerület honlapján, így már semmi akadálya, hogy százmilliókat költsön az új polgármester közpénzből a felszaporodott alpolgármesterek juttatására.

Az intézkedés nem példa nélküli. Az ellenzéki városvezetők Pesterzsébeten és Erzsébetvárosban is saját fizetésük emelésével kezdték meg városvezetői karrierjüket. Mindeközben több ellenzéki kerület is az elítélt bűnözőt, Czeglédy Csabát foglalkoztatja, Zuglóban pedig a szocik tovább folytatják a parkolási mutyit, ezúttal Horváth Csaba vezetésével.

Forrás: Magyar Hírlap

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató