2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Kamu Geri 50 milliárdot kért Orbántól, csak így támogatják az atlétikai VB-t

Mint ismert, Budapest 2023-ban rendezne atlétikai világbajnokságot. A rendezés jogát elnyerte a város, stadion azonban még nincs. Kamu Geri elkezdte zsarolni a kormányt...
Közös sajtótájékoztatón jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester és Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester, hogy Budapest milyen feltételekkel hajlandó támogatni a 2023-as atlétikai világbajnokság megrendezését.
  • Az elkövetkezendő öt évben, az Egészséges Budapest Program keretében 50 milliárd forintos forrás jusson a kerületi önkormányzatoknak az egészségügyi alap- és szakellátás fejlesztésére.
  • Maradjon érvényben és teljesítse a kormány azt a megállapodását, amit még Tarlós Istvánnal írtak alá a közösségi közlekedés fejlesztéséről.
  • Mindezt pedig foglalja is nyilvános kormányhatározatba a kormány még idén.
Ezek a főbb követelések. De szóltak még a zöldfelület növeléséről, nyilvánosságról, átlátható pénzköltésről, illetve konkrétan az atlétikai stadionról is.
Karácsony a sajtótájékoztatóján azt mondta, hamarosan kiderülhet, milyen lesz a viszony Budapest és a kormány között. De a főpolgármester szerint most minden szereplő győztes lehet.
Forrás: HVG nyománKapcsolódó:

Ha Budapestnek nem kell, Debrecen megrendezi az atlétikai világbajnokságot 2023-ban

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató