2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Erősödik a migrációs nyomás: Németh Szilárd összehívta a bevándorlásellenes kabinetet

Az egyre erősebb migrációs nyomás miatt Németh Szilárd összehívta a Fidesz-frakció bevándorlásellenes kabinetjét. A testületet vezető kormánypárti politikus vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján nagyon komolynak, veszélyesnek és mindenki számára figyelmeztetőnek nevezte az ország déli határán és a Nyugat-Balkánon kialakult migrációs helyzetet.

Azt mondta: csaknem százezer migráns gyülekezik a Nyugat-Balkánon, s noha „egyelőre még rendezett a helyzet", a szituáció „a 2015-ös nagy válsághoz kezd hasonlítani", és ha a migránsokat

nekieresztik a magyar határnak, abból nagy baj lehet; nekünk erre fel kell készülnünk".

Ezért is nevezte fontosnak, hogy szeptemberben meghosszabbították a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet, hiszen, tette hozzá, ez ad megfelelő jogi alapot a határ védelmére.

Szintén lényeges; mondta Németh Szilárd ,hogy a strasbourgi emberi jogi bíróság kimondta: a tranzitzónában tartózkodás nem számít fogva tartásnak, „tehát mindaz, amit a bevándorláspárti ellenzék a gazdáik kérésére, akár a tranzitzónával, akár a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzettel kapcsolatban összehazudott", „teljes egészében összedőlt".

Európa és Magyarország biztonságának a Nyugat-Balkán a kulcsa; jelentette ki kérdésre válaszolva a fideszes politikus, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, megemlítve, ezért is támogatja a kormány a térség államainak uniós és NATO-csatlakozását.

Hozzátette: az utóbbi hetek eseményei azt mutatják, hogy a migránsok már a föld alatt, alagutakon át is próbálnak bejutni az országba. Köszönetet mondott a határt őrző katonáknak, rendőröknek, hogy

az ország függetlenségét, a magyar emberek biztonságát és szabadságát ilyen hatékonyan őrzik".

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató