Vadhajtások

Gigatüntetés a Kossuth téren: 50 fagyoskodó hallgatta Kamu Gerit, aki magáról beszélt 😀

Mintegy ötvenen vettek részt a Szabad Oktatást! záróeseményén a Kossuth téren, a Szabad Oktatás csoport szervezésében, melyen Karácsony Gergely főpolgármester is felszólalt. Írja az ilyen közéleti mérföldkövekről mindig lelkesen tudósító, az olvasóik lehúzásából élő, az Index emlőin felcseperedő, de mára alig olvasott Mérce.hu. Ha a felszólalók számát nézzük, akkor mindenkire jutott 10 tüntető, ami az egyszeri nézőben felidézheti a haladó ellenzék másfél évvel ezelőtti állapotát.

A ötven fős tüntetőket szakszervezeti vezetők és aktivisták szórakoztatták kormánykritikával és megemlékeztek a CEU egy évvel ezelőtti elüldözéséről, mert az egyetem úgy menekült Bécsbe, hogy Budapesten maradt, és ez mindenképpen tragikus. Persze a kormány fikázásán volt a hangsúly, a kormány oktatáspolitikáját és a tanszabadságot érintő intézkedéseit kritizálták, amire láthatóan elemi társadalmi igény van, ami a megjelentek számából is látszik.

Az eseményen fellépett Karácsony Gergely, aki Budapest főpolgármestereként önmagáról szónokolt, szerinte az a legfontosabb feladat, hogy mindenki álmodhasson arról, hogy nyírségi fiúként egyszer főpolgármester lesz.

 

 

Forrás: Pestisrácok nyomán Vadhajtások