Vadhajtások

Amerikában kirúgták a Trumpról álhíreket gyártó liberális újságírót

Azonnali hatállyal elbocsátották szombaton a Newsweek című amerikai hetilap portáljának egyik újságíróját, mert hamis történetet közölt Donald Trump amerikai elnökről.

Jessica Kwong újságírónő – aki a Twitter-oldalán „Trump kormányzatáról és családjáról” tudósító politikai újságíróként mutatkozik be – még csütörtökön, a Hálaadás napján közölt tudósítást az elnökről. „Hogyan tölti a Hálaadást Trump? Twitter-bejegyzéseket ír, golfozik és minden mást csinál” – írta az újságírónő.

A valóság viszont úgy nézett ki, hogy Donald Trump a Hálaaadás ünnepét Afganisztánban, az ott szolgálatot teljesítő katonák körében töltötte, amiről videót is töltött fel a saját Twitter oldalára. Igaz, előre be nem jelentett látogatás volt, de a Kwong írásának publikálásakor az amerikai sajtó már részletesen beszámolt az elnök afganisztáni vizitjéről.

A lap felelős szerkesztői kivizsgálták, hogyan is született a hamis történet, és korrigálták a cikket. Egyúttal közölték, hogy az elnökről és a kormányzatról a jövőben másik újságíró tudósít majd. Jessica Kwong szerződését megszüntették.

Donald Trump és fia, ifjabb Don Trump egyaránt a Twitteren reagált a történtekre. Az elnök azt írta:

„Azt hittem, a Newsweek már nem is létezik”.

A fia pedig megjegyezte:

„Hamis hírgyár hamis híreket fog gyártani”.

Forrás: Pestisracok.hu