Vadhajtások

A pakisztániak norvég zászló felgyújtásával reagáltak a kristinsandi korán-égetésre 📺

Iszlámábád „mély aggodalmát” fejezte ki és diplomáciai lépéseket tesz a Norvégiában történt Korán elégetése kapcsán, miközben a könyvet megmenteni próbáló fiatalember nagy dicséretre tett szert a pakisztáni közösségi médiában.

Mint ismert, Norvégiában iszlámellenes tüntetők tiltakozásuk jeléül elégettek egy koránt. Az eseményen feldühödött muszlimok kezdtek el erőszakot alkalmazni.

A két héttel ezelőtt a muzulmán befolyásolás ellen tiltakozó Lars Thorsen, a norvég Stop Islamization (SIAN) vezetője került középpontba, miután egy Korán másolatát meggyújtotta egy muszlimellenes gyűlésen Kristiansand városában.

Az incidens videója erõteljes reakciót váltott ki Pakisztánban, ahol állítólag Ilyas Umer nevû férfit hősként üdvözölték a közösségi médiában azért, hogy megpróbálta „megmenteni” az iszlám legelismertebb könyvét. Pakisztán külügyminisztériuma az eset után berendelte a norvég nagykövetet, hogy kifejezésre juttassák, hogy Thorsen cselekedetei

„világszerte 1,3 milliárd muzulmán érzelmeit sértették, beleértve a pakisztáni embereket is”.

A minisztérium deklarálta, hogy a Korán égetés „nem férhet bele a véleménynyilvánítás szabadságának eszméjébe”, és sürgette Oslót, hogy „akadályozza meg” az ilyen eseményeket a jövőben. Online petíció indult, amely felszólította a rendőrséget, hogy engedje szabadon az embert, akit „a Korán védelmezőjének” -nek neveztek.

A hadsereg szóvivője, Asif Ghafoor szintén személyes Twitter-fiókján dicsérte őt, hogy megpróbálta megállítani Thorsen-t.

“Üdvözlet a bátor és hős Ilyas Umernek, mert bátorsággal lépett fel az abszolút sajnálatos akcióban “

– írta.

Eközben a tüntetők norvég és amerikai zászlókat égettek Karacsiban, elítélve azt, amit a Korán megszentségtelenítésével tettek.

A tengerentúli muszlimellenes akciók a múltban tüntetéseket indítottak Pakisztánban. 2010-ben gyűléseket tartottak a pakisztáni városokban, miután az ellentmondásos floridai lelkész Terry Jones bejelentette a Korán elégetésének terveit. Két évvel később hatalmas tiltakozást indítottak az Egyesült Államok Karachi-nagykövetsége előtt az amerikai „ártatlan muszlimokról” című amerikai film ellen, amelyet a helyi muszlim közösség istenkáromlónak tartott.

 

Vadhajtasok.hu

Keresd a VK-n! (Cenzúra nélkül!)
https://vk.com/vadhajtasok