2024. április 19. - Emma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Halálkerület lett a XVIII: az ellenzék 50 százalékkal emeli az építményadót

Nem igaz, hogy csak a multikat érinti az adóemelés.A kerületi képviselő-testület legutóbbi ülésének legfőbb témája
az adóváltozások kérdései voltak.
Mindenféle híresztelések ellenére az ellenzékbe került Fidesz és KDNP megszavazta a lakosságot érintő kedvezményeket, miszerint 30 négyzetméter alapterületre emelkedik az adómentesség mértéke a garázsok tekintetében. Viszont nem szavazták meg a brutális közel 50 százalékos építményadó emelést, amely a vállalkozókat érinti leginkább. Tehát Szaniszló Sándor MSZP-s polgármester nem mondott ezzel kapcsolatban igazat, hiszen döntően nemcsak a multikat érinti az adóemelés, hanem minden magyar embert.
De legfőképpen a családi vállalkozások életét befolyásolja hátrányosan a rendelet, akik mondjuk egy autószerelő műhelyt vezetnek.
A kérdés ennek ismeretében csupán az lesz majd a kis- és középvállalkozók számára, hogy miből fogják kigazdálkodni ezt a sarcot, amit most a baloldali városvezetés rájuk mért. Ebben a helyzetben a szükséges fejlesztések leállítására vagy emberek elbocsátására kényszerülhetnek. Vagyis a horrorkoalíció emberek megélhetését veszélyezteti. De azok sincsenek jobb helyzetben, akik egy kerületi multinál dolgoznak, mivel rájuk is kihatással lesz az adóemelés.  Ugyanis amikor egy multit ilyen nagymértékű adóemeléssel terhelnek meg akkor az kihat a béremelés mértékére azaz ilyen helyzetben vagy egyáltalán nem emelnek bért vagy jóval kisebb mértékben. Most is erre lehet számítani az érintett cégek esetén. Ezek a tények a XVIII.kerületi adóváltozások kapcsán, minden más hazugság.Forrás: Bal lator a XVIII. kerületben Fb oldal
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató