2024. április 20. - Tivadar
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Így szólnak bele a politikába: a Facebook és a Google mindent bedob Boris Johnson ellen

Tucatjával törlik a konzervatív hirdetéseket és tartalmakat, míg a Munkáspárt, a Zöld Párt és Liberális Párt hirdetései közül egyetlen egyet sem tiltottak le.

Az Egyesült Királyságban nemsokára előrehozott választást tartanak, aminek a kampánya, mely egy hónapja tart, lassan a finisébe ér.

A választás tétje hatalmas, mert brexit-ellenes politikai erőknek az utolsó védőbástyája is leomolhat: a parlamenti alsóház. Az intézmény ugyanis eddig a népakarattal és a kormánnyal szemben minden esetben megakadályozta a szigetország kilépését az Európai Unióból.

Boris Johnson győzelme esetén, melyben támogatja őt Nigel Farage Brexit Pártja, sőt, néhány ex-munkáspárti képviselő és miniszter is, megszerezné az alsóházat is, és ezzel szinte biztossá válna az eddig már sokszor biztosra vett kilépése Nagy-Britanniának.

A Google és a Facebook viszont ennek láthatóan nem igazán örülne.

Az elmúlt hetekben ugyanis 8 fizetett politikai hirdetést is leszedett a keresőcég, de érdekes módon ezek mindegyike Johnson pártjának hirdetése volt, mint a bal-liberális oldalon álló három párt, a Munkáspárt, a Zöldek és a Liberálisok egyetlen hirdetését sem piszkálták meg.

Ugyanez igaz a Facebookra, ami a BBC vádja alapján vett le Tory hirdetést.

A techóriások nem először szeretnének politikaformáló erővé válni egy-egy országban, itthon lapunkat is már többször próbálták letiltani, de bevallottan beavatkoztak az ír abortusz-referendumba és a 2016-os amerikai elnökválasztásba is, szerencsére sikertelenül.

Forrás: 888.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató