Vadhajtások

Van annak egy diszkrét bája, amikor a DK padsoraiból kommunistáznak – Völner rendesen helyretette Gréczyt 📺

Van annak egy diszkrét bája, amikor a DK padsoraiból kommunistáznak és a korábbi rendszert értékelik

– mondta Völner Pál az Igazságügyi  Minisztérium államtitkára a Parlamentben napirend előtt a DK-s Gréczy Zsoltnak, aki felhozta Varga Judit igazságügyi miniszter édesapjának ügynökmúltját.

“Az különböztet meg minket, ki mit tesz” – jelentette ki az államtitkár. Szerinte a baloldallal az a legnagyobb baj, hogy mindig szembefordul a nemzeti érdekkel. Téma volt az Országházban napirend előtt Kocsis-Cake Olivió is, aki Orbán Balázs államtitkár szerint a Párbeszéd-frakció legmagyarabb tagja. Bangóné Borbély Ildikó az egészségügybe követelt azonnali beavatkozást. Az MSZP politikusát Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára tette helyre és közölte vele, hogy ha ennyire aggódik az egészségügy helyzetéért, akkor talán győzze meg a budapesti ellenzéket, hogy a fővárosi közgyűlésben ne szavazzanak a legnagyobb egészségügyi fejlesztés ellen.

Gréczy Zsolt, a DK politikusa az ügynökmúlt kérdést feszegette. Szerinte a közéleti szereplőket saját teljesítményük alapján kell értékelni.  Sérelmezte, hogy Varga Judit igazságügyi miniszter egy filmdíj kapcsán elkezdett foglalkozni Dobrev Klára felmenőivel.

Pedig Dobrev Klára éppúgy nem tehet róla, ki volt a nagyapja (Apró Antal kommunista politikus), mint ahogy Varga Judit sem tehet arról, hogy III/II-es hadnagy volt az édesapja – tette hozzá.

Gréczy szerint az a baj, hogy a Fidesz kommunistázik és úgy, hogy ebben hiteltelen.

Az lenne a tisztességes megoldás, ha minden közéleti szereplőt saját emberi, erkölcsi, politikai teljesítménye alapján értékelnének. Varga Judit a Fidesz áldozata, ugyanis az ügynökakták nyilvánossága segíthetne a múlt feldolgozásában, de a kormány ebben nem érdekelt – mondta.

Válaszában Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára megjegyezte, hogy van  annak egy diszkrét bája, amikor a DK padsoraiból kommunistáznak és a korábbi rendszert értékelik.

Emlékeztetett arra, hogy édesapja ügynökmúltját maga a miniszter hozta nyilvánosságra.

Az különböztet meg minket, ki mit tesz – jelentette ki, majd felidézte, hogy

2006 őszén “Gyurcsány Ferenc és pribékjei” lovasrohamot vezényeltek a békésen megemlékező tömegre, emberek szemét lövették ki, megvertek egy országgyűlési képviselőt. Ekkor a baloldal csöndben volt, Varga Judit és férje viszont az áldozatok mellett állt ki, jogi segítséget nyújtottak

– tette hozzá.

Az államtitkár szerint az a baj, hogy a baloldal mindig szembefordul a nemzeti érdekkel, mindegy, hogy Moszkvát vagy Brüsszelt kell szolgálni.

 

Forrás: Pestisracok.hu