Vadhajtások

Boldog Karácsonyt! Így pusztít a főpolgármester és a bandája

Összeszedtük egy csokorba az elmúlt napok legfontosabb híreit a fővárosból…

 

1.

Leállhat a 3-as metró felújítása, mert KariGeri tegnap azt nyilatkozta, hogy “túl sokba kerülne a metró rekonstrukciója”. Nem kizárt, hogy valameddig eljut, de az borítékolható, hogy nem lesz benne köszönet. mert a “túl sokba kerülne a metró rekonstrukciója” mondat a magyar nyelvtan szabályai szerint azt jelenti, hogy a kijelentés birtokosa már le is mondott róla.

Pár hónapja még hőmérővel a kezében támadta a hármas metróvonalon uralkodó állapotok miatt a Tarlós István-féle városvezetést, tegnap viszont már arról beszélt Karácsony Gergely az ATV műsorában, hogy nem tartja fontosnak a felújítást. A főpolgármester újabb ígéretét szegte meg.

A 3-as metró felújításánál tulajdonképpen már van egy pipa. Itt már elindultunk, van érvényes közbeszerzés, amelyet korábban hirdettek meg, most mi lezártuk, hogy ez menjen tovább. Itt alapvetően egyébként kormányzati pénzből történik ez a beruházás, a főváros, ami plusz forrást igényel ez, azt beleteszi, itt nem tudunk várni, miközben van azon vita, hogy ez a 3-as metró felújítás valóban annyira fontos-e, mint amennyi pénzt erre elköltünk, de ez egy örökölt helyzet, ezt csináljuk és ez megy tovább. […] Nem tudjuk megállítani már, és azt gondolom, hogy többet ártana a leállítás, mint amit használna, tehát ez sínen van, hogy ezzel a rossz szóviccel éljek” – ezekkel a szavakkal kommentálta Karácsony Gergely. Szavaiból kiderült, főpolgármesterré választása után már úgy látja

  • nem is olyan fontos a hármas metró felújítása, 
  • kérdéses, hogy ez a beruházás annyira fontos-e, mint amennyi pénz ment erre,
  • azért nem szerencsés leállítani a projektet, mert az többet ártana, mint használna.

Mindez azért furcsa, mert az ellenzék éveken keresztül azzal támadta a Tarlós-féle városvezetést, hogy elavultak a szerelvények. A szocialisták 2017 elején még tüntetést szervezték a 3-as metró felújításáért: az eseményen Horváth Csaba felmutatott egy játék metrót, és azt mondta, a metró nem játék, Kunhalmi Ágnes egyenesen azt mondta, Tarlós István a főváros fideszes vezetésével együtt orosz rulettet játszik a budapesti emberekkel. A Demokratikus Koalíció is beszállt a felújítást követelők kórusába, pár hónappal később Gy. Németh Erzsébet jelenlegi főpolgármester-helyettes azonnali felújítást követelt sajtótájékoztatóján.

2.

Tegnap a fővárosi közgyűlés baloldali többsége másodszor is leszavazta a gyors, korszerű és hatékony betegellátás érdekében szuper fontos, budai szuperkórházat.

Kórházstopot rendelt el a Fővárosi Közgyűlés, amikor a balliberális többség leszavazta a dél-budai centrumkórház megépítését támogató előterjesztést

– mondta Pesti Imre fideszes országgyűlési képviselő keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

3.

Gyurcsány bevallotta, hogy “átvette” Budapest irányítását

 

4.

Brutális adóemelések több kerületben

Zugló:

Videóban hívja fel a figyelmet a Fidelitas budapesti elnöke arra, hogy Zugló nem pénzszivattyú. Borbély Ádám a közösségi oldalán található felvételen szólítja fel az MSZP-t és Zugló új szocialista polgármesterét, hogy ne vegyék el a kerület pénzét. Zugló baloldali városvezetése ugyanis a kerület lakosaira adóemelést vet ki, miközben a saját fizetésüket megemelik.

Óbuda:

Az új ellenzéki kerületvezetés ötvenszeresére emelte a parkolás árát – erről itt írtunk.

Pestszentlőrinc:

Megírtuk tegnap a XVIII.kerületi fejleményeket is, ahol 50 százalékkal emelik az építményadót.

 

Boldog Karácsonyt!