Vadhajtások

Németország: egy frankfurti lakos pénzt gyűjt egy csak muszlimoknak szánt uszoda létrehozására

Egy bevándorlói háttérrel rendelkező lakos egy „csak muszlimoknak ” fenntartott uszodát akar létrehozni Frankfurtban, amely felveti azokat a kérdéseket, hogy vajon hogyan történik és mikor a muszlimok integrációja a német társadalomba?

 

Abdullah Zeran, a 38 éves frankfurti lakos, azt állítja, hogy jelenleg befektetőket keres es olyan egyéneket, akik hajlandók finanszírozni az ötletét – egy nyitott uszoda építését, amely kizárólag vallásos és konzervatív muszlimoknak lenne elérhető – jelentette a Die Welt német napilap.

A muszlim szülőknek problémát okoz, ha az osztály fiú és lány tanulói együtt Úsznak egy tanóra keretében

– mondta Zeran a HNA regionális újságnak.

A szülők azt akarják, hogy a lányok és a fiúk elkülönüljenek egymástól. Tudnánk és szeretnénk kínálni úszás órákat és úszás oktatást a fürdőnkben a muzulmán lányok számára, és együttműködésre törekszünk az iskola testületével ”- tette hozzá.

Zeran, aki meg van győződve a terv gazdasági életképességéről, becslései szerint körülbelül három millió euróra van szüksége az ötletének megvalósításához – írja a Voiceofeurope.com.

“Piackutatást végeztem és azt mondom: a vallásos muszlimok úszás lehetőségének kielégítése piaci rés.”

Azt mondja, hogy ha létrejön egy ilyen uszoda, akkor a 90 kilométernél távolabbi török ​​közösségek is megígérték, hogy használhatják az uszodát.

De nem mindenkinek van jó érzése Zeran tervével kapcsolatban.

Az ötlet ellenlábasai azt állítják, hogy szegregál, kizárólag a muszlimok számára kialakított uszoda egyértelmű jele az egészségtelen és elszigetelődő iszlám kommunitarizmusnak.

Zeran azonban nem látja a veszélyeket a projektettel kapcsolatban. Nem számít, az egyik pénteken mecsetbe megy, a másik szombaton a zsinagógába, a harmadik vasárnap a templomba. Sok közös van bennünk. Mindenkinek joga van igényeinek megfelelő szolgáltatás igénybevételéhez. Úgy mondjuk, az integráció befejezése és működése , amikor egy csoportnak nem kell bocsánatot kérnie azért, hogy másként cselekszik, mint a többiek ”- mondja.

Amikor Jan Pasternackot, szociáldemokrata politikust, az oktatás és az integrációért felelős helyettes államtitkárt kérdezték a történésekről, azt mondta:

„Mindeddig senki nem tett bejelentést es semmi nem utal arra, hogy az kötelező úszásoktatást másként tartsák, mint eddig.”

Vadhajtasok.hu