2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Németország: egy frankfurti lakos pénzt gyűjt egy csak muszlimoknak szánt uszoda létrehozására

Egy bevándorlói háttérrel rendelkező lakos egy „csak muszlimoknak ” fenntartott uszodát akar létrehozni Frankfurtban, amely felveti azokat a kérdéseket, hogy vajon hogyan történik és mikor a muszlimok integrációja a német társadalomba?  Abdullah Zeran, a 38 éves frankfurti lakos, azt állítja, hogy jelenleg befektetőket keres es olyan egyéneket, akik hajlandók finanszírozni az ötletét - egy nyitott uszoda építését, amely kizárólag vallásos és konzervatív muszlimoknak lenne elérhető - jelentette a Die Welt német napilap.
A muszlim szülőknek problémát okoz, ha az osztály fiú és lány tanulói együtt Úsznak egy tanóra keretében
- mondta Zeran a HNA regionális újságnak.A szülők azt akarják, hogy a lányok és a fiúk elkülönüljenek egymástól. Tudnánk és szeretnénk kínálni úszás órákat és úszás oktatást a fürdőnkben a muzulmán lányok számára, és együttműködésre törekszünk az iskola testületével ”- tette hozzá. Zeran, aki meg van győződve a terv gazdasági életképességéről, becslései szerint körülbelül három millió euróra van szüksége az ötletének megvalósításához - írja a Voiceofeurope.com.
"Piackutatást végeztem és azt mondom: a vallásos muszlimok úszás lehetőségének kielégítése piaci rés."
Azt mondja, hogy ha létrejön egy ilyen uszoda, akkor a 90 kilométernél távolabbi török ​​közösségek is megígérték, hogy használhatják az uszodát. De nem mindenkinek van jó érzése Zeran tervével kapcsolatban. Az ötlet ellenlábasai azt állítják, hogy szegregál, kizárólag a muszlimok számára kialakított uszoda egyértelmű jele az egészségtelen és elszigetelődő iszlám kommunitarizmusnak. Zeran azonban nem látja a veszélyeket a projektettel kapcsolatban. Nem számít, az egyik pénteken mecsetbe megy, a másik szombaton a zsinagógába, a harmadik vasárnap a templomba. Sok közös van bennünk. Mindenkinek joga van igényeinek megfelelő szolgáltatás igénybevételéhez. Úgy mondjuk, az integráció befejezése és működése , amikor egy csoportnak nem kell bocsánatot kérnie azért, hogy másként cselekszik, mint a többiek ”- mondja. Amikor Jan Pasternackot, szociáldemokrata politikust, az oktatás és az integrációért felelős helyettes államtitkárt kérdezték a történésekről, azt mondta: „Mindeddig senki nem tett bejelentést es semmi nem utal arra, hogy az kötelező úszásoktatást másként tartsák, mint eddig.”Vadhajtasok.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató