2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

CS1K: "Azért vagyunk ott az Európai Parlamentben, hogy figyeljük, Várhelyi Olivér hogyan cselekszik."

Nem hazudtolta meg magát a momentumos hazaáruló, Cseh Katalin a beteges gyűlölködését nem rejtette véka alá, őszintén beszélt a brüsszeli mindennapjairól az ATV studiójában.Az utóbbi idők legnagyobb magyar diplomáciai sikere volt, hogy Várhelyi Olivér kapta az egyik legfontosabb uniós portfóliót, a szomszédság- és bővítéspolitikáért felelős uniós biztosi posztot, jó pozíciókat szerezve Magyarországnak az uniós kormányban.

Nem tudja elfogadni a magyar sikert

Addig azonban senki nem merészkedett el, mint Cseh Katalin (CS1K), a Momentum uniós képviselője, aki a napokban az ATV Egyenes Beszéd műsorában értékelte Várhelyi Olivér kinevezését. A balliberális politikus a műsorban kimondta azt, amit eddig még senki nem mert a balliberális elitből:nevezetesen azt, hogy nem tudja elfogadni, hogy Magyarország komoly politikai ütközetet nyert meg.
Nehezen tudom elfogadni, hogy Magyarország kapta a bővítési portfóliót!
- hagyta el Cseh száját a mondat, amivel minden bizonnyal új fejezetet nyitott a hazai hazaárulási nagykönyvben. A lendületbe jövő momentumos politikus pár másodperccel később gyakorlatilag megismételte gondolatát, miszerint nem repes a boldogságtól, hogy Magyarország komoly befolyást szerzett az uniós politika alakításában.
"Végül tényleg arra jutottam, nem tudom jó szívvel azt mondani: a bizottság megszavazásával oké az, hogy Magyarországé a bővítés."
Ha valaki az elmúlt húsz másodpercben nem értette volna, Cseh mi miatt bánatos, azoknak még egyszer elmesélte.
"Szerintem az egy rossz döntés volt az Európai Bizottság és Ursula von der Leyen részéről, hogy nálunk hagyta a bővítési tárcát."
Dühében még az uniós képviselők hivatalos hatásköri szabályzatát is átírta: leszögezte, Donáth Annával csak azért ülnek az Európai Parlamentben, hogy Várhelyi minden rezdülését figyeljék.
"Azért vagyunk ott az Európai Parlamentben, hogy figyeljük, Várthelyi Olivér hogyan cselekszik."
Forrás: Origo nyomán
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató