Vadhajtások

A végén buktuk el a románok elleni meccset

Hiába volt csodás az első félidő, a magyar női kézilabda történetében nem túl szokatlan módon a magyar csapat elszórakozta az előnyét.

Remekül kezdett a magyar női kézilabda-válogatott Románia ellen a vébén. Az első percekben már 5–0-ra is vezettünk, de a folytatásban is nagyon jól védett Bíró, és a védekezésre sem lehetett panasz. A románok néha fel tudtak jönni három gólra is, és általában úgy támadtak, hogy levitték a kapust. Ennek ellenére nem sokra mentek a magyar csapat ellen, öröm volt nézni a magyar válogatott játékát, szinte minden összejött az első félidőben! A magyar előny volt hétgólos is, végül 16–10-es állással vonultak a csapatok a szünetre.

A második játékrész kiegyenlítettebben kezdődött, a magyar válogatott védekezésben továbbra is remekül teljesített, a támadások viszont nem működtek úgy, ahogy kellett volna: a második félidő első felében két gólra feljöttek a románok, leginkább annak köszönhetően, hogy 13 perc alatt mindössze két gólt szerzett Magyarország. A folytatás sem sikerült jobban, a 48. percre egy gól volt mindössze az előnyünk, továbbra is a rettenetes támadási hatékonyság miatt.

A hajrában sikerült ismét háromgólos előnyre szert tenni, feljavult a magyar támadójáték, ám a románok nem adták fel, három perccel a vége előtt újra csak egy gól volt a különbség, sőt, 70 másodperccel a vége előtt először a meccsen döntetlen volt az állás, 27–27.

Sajnos a női kézilabdát követve cseppet sem meglepő módon azt láttuk, hogy a magyar csapat lélektanilag szétesett, és hiába vezette végig az egész mérkőzést, 20 másodperccel a lefújás előtt hátrányba került és kikapott, így az olimpiára sem jutott ki.

A végeredmény: 28–27 a románoknak.

Forrás: 888.hu