Vadhajtások

Két nigériai pingpongost menekültnek néztek a horvátok, teherautóra tették őket

Két Horvátországban versenyző nigériai asztaliteniszezőt menekülteknek hittek a horvát rendőrök, ezért Bosznia-Hercegovinába terelték őket, ahol egy menekülttábora kerültek, írja a Guardian. A horvát versenyzői most szeretnék valahogy hazajuttatni a két fiatalt,- szemlézte a szélsőliberális index.

Abia Uchenna Alexandro és Eboh Kenneth Chinedu egyetemi hallgatók, Pulában vettek részt egy olyan nemzetközi asztalitenisz versenyen, amit felsőoktatásban tanulóknak szerveztek. A verseny után Pulából Zágrábba akartak menni, hogy visszarepüljenek Lagosba.

Az utazás előtti este az utcákon sétáltak, amikor két rendőr megállította és igazolni próbálta őket. A fiúknál nem voltak ott a dokumentumaik, próbálták elmagyarázni a rendőröknek, hogy a szálláson hagyták azokat, de nem figyeltek rájuk, bevitték őket a rendőrőrsre.

A rendőrök menekültnek gondolták őket, felrakták a két nigériait egy teherautóra, és a bosnyák határra autóztak velük. A horvát hatóságok éppen aznap kaptak el egy nagyobb csoportot, akik illegálisan akarták bejutni Horvátországba. Ehhez a csoporthoz csapták a két fiút is. Felszólították őket, hogy egy erdőn át menjenek bosnyák területre. Chinedu először megtagadta ezt, de egy rendőr azzal fenyegette, hogy belelő, ha nem mozdul.

 

(Index nyomán)