Vadhajtások

Vallásossága miatt tiltottak be egy karácsonyi reklámot Angliában

Nagy-Britanniában azért utasított vissza egy karácsonyi reklámfilmet a Digital Cinema Media, mert úgy vélték, az „túl vallásos”.

A film mottója az volt: a Karácsony Krisztussal kezdődik (Christmas begins with Christ).

A film egy keresztény civil szervezet munkája volt 2016-ban, és csupán arra szeretett volna rámutatni, a karácsony lényege: nem az ajándékok, a pénzköltés vagy az, hogy ki mit főz, hanem az, hogy a Megváltó megszületett.

Az illetékesek arra hivatkozva nem engedélyezték a film levetítését,

hogy az túl vallásos.

Válaszul azonnal készítettek egy új videót, amelyben József és Mária egy táskát imádnak. József ugyan nem érti, mi ez a nagy felhajtás, és óvatosan meg is kérdezi, fel is hívja a három király és a pásztor figyelmét arra, hogy ez csupán egy táska, ám mindenki azt hiszi, csak ironizál.

Ennek a filmnek a végén felteszik a kérdést, hogy:

„Karácsony van. Te mit imádsz?”

Bár a reklám évekkel ezelőtt készült. Aktualitását nem vesztette el, hiszen az elmúlt évek ünnepei alatt sorra hallani olyan hírekről, hogy betiltják a karácsony szó használatát azért, hogy más vallású embereket ne sértsenek meg vele, illetve “Téli Ünnepekre” keresztelik annak megnevezését.

A nyugati társadalom elszántan számolja fel és tagadja meg keresztény gyökereit. De ennek sajnos nem lesz jó vége, ha így folytatódik.

Forrás: 777blog nyomán