2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Szabó Tímea megzavarodott: szerinte a Fidesz a Párbeszédtől fél

"Megértjük, hogy a hatalmas pofont kapott fideszesek lex-Párbeszédet tákolnak"
"Fiatal, Orbán Viktor és Kövér László által lekezelt pártként, Karácsony Gergely társelnök személyében lett egy főpolgármesterünk, V. Naszályi Mártával egy új kerületi polgármesterünk, számos alpolgármesterünk, képviselőnk, korántsem mellesleg a parlamenti frakciónk eredményes munkát végez." - olvasható a Párbeszéd közleményében."Emellett az ellenzéki szavazók között Karácsony Gergely és Szabó Tímea párbeszédes társelnökök a legnépszerűbb politikusok.
Megértjük tehát, hogy az októberben hatalmas pofont kapott fideszesek lex-Párbeszédet tákolnak. Megértjük, mert tudjuk, hogy félnek attól: mi jöhet még? Ha egy kis, baloldali zöldpárt is képes legyőzni őket az ikonikus Budapesten vagy az elveszthetetlennek tartott I. kerületben, frakciója folyamatosan kínos magyarázkodásra, nem utolsósorban alaptörvény-módosításra készteti a kétharmadot, akkor mi lesz 2022-ben?
Az önkormányzati választás éppen arról szólt, hogy az emberek azt akarják: a hatalom embereit váltsa fel az emberek hatalma. Világos, tiszta üzenet volt, egyedül a rezsimnek nem sikerült megértenie. Lehet szabályzatokat és lexeket gyártani, lehet félelmet szítani és a Karmelita kolostorból paragrafus-háborút vezényelni, de ettől még a helyzet az: ahogyan októberben, 2022-ben is részünk lesz abban, hogy szép sorban eltűnjenek a hatalom érzéketlen, aljas, korrupt emberei." - zárja közleményét a párt.
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató