2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Most a francia katonák emlékét gyalázta meg a Charlie Hebdo

A Charlie Hebdo is beszállt a gúnyolódásba a helikopterbalesetben hősi halált halt 13 francia katonán.A képekhez a hadsereg toborzóplakátjairól leszedett szlogeneket írtak.A szárazföldi csapatok főparancsnoka megkérte őket, hogy legalább a családok gyászára legyenek tekintettel, és szedjék le a képeket, de ők persze elutasították a szólásszabadságra hivatkozva.
Akkor persze jól jöttek nekik a katonák, amikor 2015-ben a karácsonyi szabinkról visszarendelve küldtük ki az utcára, hogy a feneküket védjük a terrortámadás után
- fakadt ki a főparancsnok.A 2015-ös párizsi terrortámadás a Charlie Hebdo szerkesztősége ellen2015. január 7-én, szerdán történt, amikor két dzsihádista fegyveres, Saïd és Chérif Kouachi megtámadta a Charlie Hebdo című francia szatirikus hetilap párizsi szerkesztőséget, mert hasonló módon megsértették a muszlimokat. A támadásban 12 személy halt meg és további 11-en megsebesültek. A támadók két nap rendőrségi hajsza után Dammartin-en-Goële iparterületén egy nyomda épületébe vették be magukat. A Kouachi fivérekkel kapcsolatban álló Amedy Coulibaly csütörtök reggel Montrouge-ban lelőtt egy rendőrt és megsebesített egy embert, majd egy nappal később négy embert megölt és tizenötöt túszul ejtett egy kóser szupermarketben. Január 9-én, pénteken délután a rendőrség a két helyszínen közel egyidejűleg indított akciókban végzett a támadókkal, és kiszabadította a túszokat.  
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató