Vadhajtások

Olaszország: száz nemi erőszakból negyvenkettőt migránsok követnek el

Migránsok követik el a szexuális bűncselekmények felét. Száz nemi erőszakból 42-t migránsok követnek el Olaszországban, és egyre növekszik az ilyen bűncselekmények száma, derül ki az olasz belügyminisztérium legfrissebb adataiból. Franciaországban a szexuális erőszak miatt elítélt migránsok kiutasítását akarja elérni a Nemzeti Tömörülés.

Egy kongói migráns letartóztatása Riminiben, mert csoportos nemi erőszakot követett el marokkói és nigériai társaival. 17 évet kapott, de ha jól viseli magát, 5 év múlva megússza kiutasítással.

 

Olaszországban száz erőszakos szexuális cselekményből 42-t migránsok követnek el, derül ki az olasz belügyminisztérium december elején közzétett jelentéséből. A szexuális zaklatás és a könnyebb támadások áldozatai jellemzően az olasz nők (31,3 százalék), míg az úgynevezett „külföldi” (olaszországi tartózkodási engedéllyel nem rendelkező, migráns hátterű) nők körében magasabb a súlyosabb szexuális bűncselekmények, vagyis a nemi erőszak aránya (25,7 százalék), míg az olasz nők 19,6 százalékát érte tavaly nemi erőszak – számolt be az olasz Il Giornale című napilap.

A szexuális erőszak elkövetői túlnyomó részt a nők partnerei, rokonai vagy barátai. 2018-ban az összes regisztrált nemi erőszakot az esetek 62,7 százalékában a partnerek, 9,4 százalékában a barátok és 3,6-ában rokonok követték el.

A fizikai erőszakot, például verést, rúgást, harapást szintén többnyire a partnerek vagy volt partnerek követik el. A bevándorlók által elkövetett erőszakos cselekmények összességéből a szexuális bűncselekmények 76,8 százalékot tesznek ki Olaszországban.

Franciaországban a Nemzeti Tömörülés azt sürgeti, hogy utasítsák ki az országból a szexuális erőszak miatt elítélt külföldieket. Marine Le Pen, a párt elnöke nemrég egy statisztikával is alátámasztotta érvelésüket az LCI hírtelevízió adásában: „Párizsban az erőszakos szexuális cselekmények 52 százalékát külföldiek követték el 2014-ben. Nem a kettős állampolgárokról, hanem a migránsokról beszélek. Ez hatalmas szám, és ha a 2014-ben erőszakoskodó személyek felét visszaküldték volna a származási országukba, a francia nők ma nagyobb biztonságban lennének” – jelentette ki a párt vezetője november végén az LCI hírműsorában.

Forrás: V4NA nyomán