Vadhajtások

Orbán Viktor ismét eligazította Jákob nagy arcát 📺

Orbán Viktor a parlamentben:

“Meghallgatva az Ön kérdését, nekem Süsü jutott eszembe”

A sértődött képviselők nélkül folytatódott a parlamenti munka kedden délután. Orbán Viktor miniszterelnök az azonnali kérdések és válaszok órájában ismét brillírozott, először Jakab Pétert, majd Harangozó Tamást tette helyre, de Csárdi Antal sem maradt ki a sorból, aki viszont nem tudta kellően higgadtan kezelni, hogy a miniszterelnök leiskolázta. 


Jakab Péter a miniszterelnökhöz intézte kérdését, vagyis inkább felszólítását. Ebben folyamatosan arra próbálta felhívni a figyelmet, “milyen szörnyű” a magyar egészségügy állapota, a kórházakban nem lopják még a wc-papírt sem, “mert nincs”. Orbán Viktor viszontválaszában felhívta Jakab Péter figyelmét arra, hogy az általa pellengérre állított Kásler miniszter több ember életét mentette meg, “mint amennyit Önök együttvéve”, és már csak ezért is több tiszteletet érdemel a jobbikos képviselőtől. Ezután Jakab Péterhez fordulva közölte:

Van itt egy – úgy tűnik egy gyógyíthatatlan – feltűnésben szenvedő fiatalember, aki számtalanszor próbálkozik dühkitörésekkel a parlamentben, amire mindig higgadt választ adtunk eddig.

Erre pedig Jakab Péternek annyit sikerült visszavágnia, hogy “A nemzet fogja elverni a Fideszt”. A miniszterelnök válaszára azonban vélhetően nem számított, de Orbán Viktor azt mondta:

Kellő szerénységgel megjegyzem, hogy Önök összeálltak Gyurcsány Ferenc pártjával. Az egészségügy komoly dolog, javaslom, hogy használja ki azt a kiváló lehetőséget, hogy itt vannak az államtitkárok és a miniszterek, akik kellő felvilágosítást tudnak adni arról, hogy mi a valós helyzet az egészségügyben. Ezután talán ön sem mondana ennyi banális butaságot. 

Harangozó Tamás a Privátkopóban megjelent cikkel kapcsolatban arra volt kíváncsi, hogy arról mi a véleménye a miniszterelnöknek. Orbán Viktor viszontválaszát valószínűleg sokáig emésztgeti majd Harangozó, a miniszterelnök ugyanis közölte:

Értem, hogy közeledik az év vége, de azért többet várok öntől. Komolyan azt kérte tőlem, hogy kommentáljak egy Privátkopóban megjelent cikket? De ha már itt tartunk, azt a felismerést nyilván sikerült önnek is levonnia az említett írásból, hogy a hatóság teszi a dolgát. Ez pedig örvendetes.

 

Hozzátette: folyamatban levő ügyekről a miniszterelnöknek sincs joga nyilatkozni. Csárdi Antal dühös felszólalását a miniszterelnök mosolyogva tette helyre:

Meghallgatva az Ön kérdését, nekem Süsü jutott eszembe

-fogalmazott a miniszterelnök, szavait taps kísérte.

Forrás: Pestisracok.hu