Vadhajtások

Szabó Tímea után Tóth Bertalan is megállapította, hogy fél a Fidesz 📺

Értékelése szerint az a kormányzati támadás, amely jelenleg is zajlik az oktatás, a tudományos és művészeti szabadság, az igazságszolgáltatás, az önkormányzatiság és a képviselői jogok ellen nem más, mint félelem által vezérelt bosszú. A Fidesz félti hatalmát, mert október 13-án vereséget szenvedett; a Fidesz megsértődött a választókra, és így próbál bosszút állni – hangoztatta, megjegyezve: az egységbe kovácsolódott ellenzék 2022-ben el fogja zavarni az Orbán-kormányt.

„A Fidesz fél tőlünk, kritikus gondolkodásra, önálló érvényesülésre képes polgároktól”

– mondta szerényen Tóth Bertalan.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára közölte, a szakmai szervezetek szerint a készülő kulturális törvénymódosítás jobb helyzetbe hozza a magyar kultúra intézményeit. Rögzítette, a módosítással nem szűnik meg a Nemzeti Kulturális Alap, nem lesz kevesebb forrás és nem lesz vége sem az alternatív színházaknak, sem az autonómiának.

Kifogásolta, hogy míg Tarlós István volt főpolgármester azokat a színházvezetőket is kinevezte, akikkel nem állt egy világnézeti platformon. Karácsony Gergely mostani főpolgármester azonban máris eltávolította Bán Teodórát a szabadtéri színpad éléről – közölte.

Értékelte az idén az MSZP-vel történteket: elvesztették Botka László szegedi polgármestert, az európai parlamenti választáson hat százalékot értek el és az ellenzéki összefogás keretében egykori antiszemitákat juttattak hatalomba.

Forrás: Demokrata