Vadhajtások

Az ötéves gyerek is nemet változtathat a transznemű családban

Nagy-Britannia első transznemű családja most újra a reflektorfénybe került, az “apuka” nemváltoztatása után ugyanis most könnyen a kisgyerekük kerülhet sorra, miután nemrég bejelentették, hogy ötéves kisfiuk inkább kislányként szeretne élni.

Greg Rogers nőnek született, most már azonban férfiként él a feleségével, Jodyval és kisgyerekükkel Jaydennel.

Jayden kisfiúnak született, részlegesen azonban süket volt, így nehezére esett kommunikálni. Alig kevesebb mint egy évvel ezelőtt azonban sikeresen átesett egy műtéten, aminek eredményeként megjavult a hallása.

A szülők szerint amint kifejlődött rendesen Jayden beszédkészsége, elsőként arról kezdett el beszélni, hogy utál fiú lenni, és inkább lánynak érzi magát. Emiatt lányruhákat is akart hordani, a szülei pedig úgy gondolták, sodródnak az árral és megengedték neki.

A szülők döntésével azonban nem mindenki ért egyet, sokan aggódnak amiatt, hogy a kisfiú csak azért akarja megváltoztatni a nemét, mivel otthon is ezt látja.

Nagy-Britanniában egyébként vírusként terjed a nemváltoztatás, ráadásul sokszor a gyerekek körében is – számukra külön klinikákat tartanak fent.

Forrás: V4NA nyomán