2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Salviniék Ep-képviselője: Ez nem demokrácia!

Angelo Ciocca olasz politikus és EP-képviselő szerint
a Liga továbbra is a legerősebb olasz párt, a döntéseket azonban egy olyan kormány hozza, amely nem képviseli a választók többségét.
Elítéli a nyitott határok politikáját, valamint a bevándorlásellenes pártokkal szembeni brüsszeli diszkriminációt Angelo Ciocca, a Liga EP-képviselője. A politikus a Magyar Hírlapnak arról is beszélt, miért kapott Brüsszelben jóval nagyobb büntetést annál, mint amit például a magyar Országgyűlés házszabálya ír elő. Szerinte a Demokrata Párt és az Öt Csillag Mozgalom kormánya egyetlen alkalmat sem szalaszt el annak hangsúlyozására, hogy meg akarja nyitni az olasz határokat. Ez pont az ellenkezője annak, amit a Liga és a volt olasz belügyér, Matteo Salvini kiharcolt. Tavaly, amikor a Liga még a kormányzat része volt, az Olaszországba érkező bevándorlók száma drasztikusan 80 százalékkal csökkent. A határnyitásról szóló új intézkedések pedig egyáltalán nem képviselik az olaszok érdekeit és álláspontját. Az olasz polgárok továbbra is országos választásokat követelnek, mivel még mindig a Liga a legerősebb párt az országban, a döntéseket azonban egy olyan kormány hozza, amely nem képviseli a választók többségét.
Ez nem demokrácia!
David Sassoli, az Európai Parlament elnöke – egyéb szankciók mellett – több, mint egymillió forintra büntette Ciocca-t, amiért a szíriai török katonai műveletek ellen tiltakozva a földre szórt némi csokoládét a plenáris ülésen, amit korábban az ankarai delegáció hozott ajándékba. Ciocca szerint ez a szólás- és véleményszabadság része, az akció célja pusztán az volt, hogy elítélje a Törökország által elkövetett atrocitásokat. Kifejtette azt is, hogy Brüsszel túl sok időt, figyelmet és pénzt pazarolt Törökországra. Az Európai Unió 2007-től 2020-ig kilencmilliárd eurót különített el a törököknek. A bevándorlásellenes pártokról szólva Angelo Ciocca elmondta, hogy az EP alapvetően negatívan áll a migrációellenességet képviselő politikai formációkhoz, és elakarja szigetelni az Identitás és Demokrácia frakciót, melynek fő célja kiharcolni az olyan fontos politikai döntéseket, mint a határok és az állampolgárok védelme.Forrás: 888.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató