Vadhajtások

“Nem az én miniszterelnököm, fasiszta féreg” – keltek ki magukból az EU-párti tüntetők 📺

Nem tudják elviselni Boris Johnson győzelmét – a Munkáspárt hívei és a liberálisok tüntettek, még a rendőrökkel is összecsaptak.

A Brexit melletti és Brüsszel elleni népszavazássá vált a december 12-i előrehozott parlamenti választás Nagy-Britanniában. A britek egyértelmű felhatalmazást adtak a kilépés végrehajtása mellett kampányoló Boris Johnson vezette konzervatívoknak. A kilépést ellenző, és a bevándorlást támogató Munkáspárt és Liberális Demokraták megsemmisítő vereséget szenvedtek. A voksolás Soros György számára is hatalmas vereség, mivel az elmúlt években mindent megtettek az általa pénzelt álcivil szervezetek, hogy megakadályozzák a kilépést.

Egyébként az ellentétek 2014-ben csúcsosodtak ki, amikor David Cameron Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel karöltve elutasította a Juncker bizottsági elnökségét, a konzervatív brit miniszterelnök megjósolta: ha Juncker lesz a Bizottság elnöke, nem tudja az EU-ban tartani Nagy-Britanniát, az ország a kilépésre fog szavazni.

Nem is bírták szó nélkül hagyni a választási vereséget, tegnap este ellepték a Downing Street 10.-et. A Downing Street 10, vagy közszájon forgó nevén “a 10-es szám” az Egyesült Királyság kormányának székhelye.

Érthetetlen, hogy nem tudnak beletörődni, mivel ez egy megsemmisítő vereség volt a Munkáspártnak és a liberális demokratáknak is.

A brit Konzervatív Párt 1987, Margaret Thatcher vezetése óta nem látott mértékű győzelemmel szerzett abszolút többséget az előrehozott parlamenti választásokon, miközben a legnagyobb ellenzéki erő, a Munkáspárt az elmúlt több mint nyolc évtized legsúlyosabb vereségét szenvedte el, utoljára 1935-ben szereztek ennél kevesebb képviselői helyet a brit parlamentben. 

A Brexit-ellenes tüntetők dühös tömege eljutott a londoni utcákra, és énekelték:

„Boris Johnson nem a miniszterelnökünk!”

„Defy Tory Rule” és „Stop Islamophobia ” feliratokat tartva több száz tüntető összegyűlt a Downing Street-en, mielőtt a Trafalgar térre indultak volna.

A tegnapi tüntetésről az Rt.com készített felvételeket:

 

A tüntetők többször is megtámadták a rendőröket:

Voltak olyanok is, akik már a fasizmusról beszéltek:

“Nem az én miniszterelnököm! Fasiszta féreg!”

Forrás: Origo és Rt.com