Vadhajtások

Szabó Tímea szerint Magyarország a totális diktatúra útján jár

Az ATV Egyenes Beszéd vendége volt tegnap a Párbeszéd frakcióvezetője, Szabó Tímea. Ebben elmondta, hogy Magyarország a totális diktatúra útján jár, mert Orbán meg akarja mondani az embereknek, hogy mit nézhetnek, mit gondolhatnak, és természetesen csak azt amit személyesen ő diktál.

A műsor elején bepillantást nyerhettünk Szabó Tímea életébe, aki éppen az MSZP-Párbeszéd közös évzáró bulijáról érkezett a stúdióba.

Szerinte kormányképes az ellenzék és szükség van az összellenzéki együttműködésre az “Orbán-rezsim” ellen.

Az együttműködés kapcsán elmondta, még nem tudja, hogy ez egy nagy párt lesz, vagy sok párt laza szövetsége, de szerinte nem is a formáció a lényeg, hanem a szokszínűség és az együttműködés.

Majd a szájzártörvény kapcsán kérdezte a műsorvezető Szabót, aki elejtett egy vicces mondatot: “Én ugyanolyan elszántsággal fogom képviselni az engem megválasztott szavazókat, mint ahogy ezt eddig is tettem.” A kérdés csak az, hogy ki választotta meg a 0,1 százalékos Párbeszédet.

A színháztörvény kapcsán pedig elmondta, hogy vérlázító, és az alkotmánybírósághoz fordulnak.

A műsorvezető tőle idézett: “Orbán Viktor a totális diktatúra útján az oktatási és egészségügyi intézmények után a színházainkat is államosítani akarja. Jól tudjuk, hogy Orbán Viktor és haverjai nem járnak színházba, de azért van még Magyarországon pár százezer ember, akik nem Mészáros Lőrinc eddig kiadatlan verseit, vagy Németh Szilárd megzenésített pacalreceptjeit szeretnék a színházakban hallgatni.”

“Nem sértette-e meg ezzel a Fidesz szavazókat?” – tette fel a kérdést a műsorvezető.

Szabó Tímea szerint nem, szerinte Orbán sérti meg a szavaziót azzal, hogy meg akarja nekik mondani mit nézhetnek, mit gondolhatnak, vagy mit hallgathatnak egy színházban.

Orbán leleplezte a totális diktatórikus törekvéseit, mikor Tusványoson azt mondta, hogy a kultúrába kell belépnie a jobboldalnak – tette hozzá a Párbeszéd frakcióvezetője.

Egy 1949-ben megjelent újságot idézett Szabó, mikor a nagybetűs párt mondta meg, hogy mit lehet és mit nem lehet gondolni a jónépnek. Szerinte a jelenlegi kormány is ezen az úton jár.

A totális diktatúrára utal szerinte az is, hogy a III. Richárd című színmű szünetében nem engedtek levetíteni egy 10 perces balliberális propagandafilmet, melynek semmi köze nem volt a darabhoz.

Már csak az a kérdés, ha totális diktatúra van, mint a kommunisták idejében akkor

Szabó, hogy mondhat ilyeneket egy televízióban?

Forrás: Hírháttér