Vadhajtások

Újabb volt SZDSZ-es, Ungár Klára kap fontos posztot a fővárosban

A momentumos Déri Tibor által vezetett IV. kerületi önkormányzat leváltotta az újpesti szakrendelő éléről az intézmény szakmai munkáját eddig irányító Kupper Andrást.

A döntésről Kupper András számolt be Facebook-oldalán, akinek helyét januártól a volt SZDSZ-es politikus, liberális aktivista, Ungár Klára veszi át.

A hírre szintén a Facebookon reagált Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője:

“Lenyűgöző, az egyébként közgazdász végzettségű(!!!), liberális aktivisták sokoldalúsága, már orvosi szakrendelőket is tudnak vezetni. Íme a Momentumos Grace Klinika”

– írta a közösségi oldalon a kormánypárti politikus.

Ungár Klára politikai pályáját 1988-ban a Fideszben kezdte, 1994-ben azonban Fodor Gáborral és Molnár Péterrel együtt kilépett a pártból, majd SZDSZ tagja lett. Az 1994 és 1998 közötti kormányzati ciklusban már a liberális párt országgyűlési képviselőjeként tevékenykedett, melynek színeiben 2009-ig politizált.

Abban az évben megalapította a Szabad Emberek Magyarországért (SZEMA) nevű liberális irányultságú pártot – amely 2015 óta egyesületként működik – azóta is az elnöke. Unokaöccse Ungár Péter, az LMP elnökségi tagja.

Forrás: Magyar Hírlap