2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Óriási magyar siker! Michelisz Norbi a WTCR bajnoka

Pokoli nehéz, esővel és nagy fordulatokkal terhelt hétvégén nyerte meg első világbajnoki (világkupai) címét Michelisz Norbi Malajziában.A verseny vége előtt három körrel még mindig Azcona vezetett, Michelisz az 5. helyen autózott, míg Guerrieri csak a 23. pozíciót foglalta el. Ekkor Kristoffersson legyűrte Azconát, végül ilyen sorrendben autóztak a célig. A harmadik helyen Kevin Ceccon, a negyediken Frederic Vervisch végzett.
Összetettbeli riválisa műszaki hiba miatt nem szerzett pontot, Michelisz Norbert így az ötödik hellyel megnyerte a világkupa-szezont.
"Semmi nem számít", csak a győzelem - mondta meghatódva, még a kocsiban a magyar, aki 10 éve versenyez a túraautós sorozatban."Nem is tudom, mit mondjak. Trükkös nap volt, de végül sikerült. Köszönöm a csapatnak, a családnak és a barátaimnak, valamint a magyar szurkolóknak, az elmúlt 10 évben segítettek" - nyilatkozott megindultan Michelisz Norbert a futam után.Hozzátette: a verseny közben még nem fogta fel, mi is zajlik éppen, és hogy bajnok lesz, csak tette a dolgát. Talmácsi Gábor 2007-es gyorsasági motoros világbajnoki címe óta ez a magyar motorsport legnagyobb sikere.Forrás: Totalcar
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató