2024. április 16. - Csongor
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

Először bombariadó, majd verekedés és vége lett a bulinak Szombathelyen - Videó

Félbeszakadt a teltházas Delta koncert az Arena Savariában, miután valaki bejelentette, hogy bombát rejtett el az épületben. A kiürítés után verekedés tört ki az utcán, amit a rendőrök gyorsan megfékeztek. Ezután újabb váratlan dolog történt, számol be a nyugat.hu.  

Hajnali két óra előtt kigyulladtak a fények az Arena Savariában és a Delta zenekar koncertje közben és az együttes tagja bejelentette, hogy bombariadó miatt mindenkinek el kell hagynia az épületet. Erre figyelmeztettek a biztonságiak is, azonban néhány ember -feltehetőleg az alkohol és egyebek hatására - poénra vette az egészet és sportot űzött abból, hogy visszalógott a koncerthelyszínre, percekkel meghosszabbítva a teljes kiürítés időtartamát. (Javasoljuk a következő kiürítési gyakorlatra néhány részeg mókamester alkalmazását, mivel igazán váratlan helyzeteket tudnak teremteni.)

delta buli 1

Kisebb botrányt okozott az is, hogy néhányan beugrottak a ruhatárba és felmarkoltak több kabátot. Emiatt terjedt el az a rémhír a kint állók között, hogy ellopták a kabátokat. Úgy tudjuk, hogy a későbbi verekedés kirobbanása kabátos és kabát nélküli bulizók között történt, szóváltás után.

A mínusz két fokba kiterelt, kimelegedett bulizók átmehettek a fűtött tornacsarnokba, így védett helyen várhatták meg a bombariadó végét, de sokan nem éltek a lehetőséggel. A mentők, rendőrök és tűzoltók is próbálták fűtött helyre terelgetni a lenge öltözetben hidegben ácsorgó lányokat, akik bíztak benne, hogy a buli perceken belül folytatódik. Nem folytatódott. A tornacsarnokban közben néhányan beszabadultak az edzőterembe és ittasan súlyokat kezdtek emelgetni, de a biztonságiak hamar megállították a testedzőket. Kitört több üveg is.

Az Arena Savaria előtti területen szóváltást követően verekedés robbant ki, amit a rendőrök fél percen belül megszüntettek, addigra azonban egy férfi már megsérült, amikor hanyatt esve beverte a fejét az aszfaltba. A mentők őt kórházba szállították, a verekedőket pedig a rendőrök vitték el.

Egy perce sem állt helyre a béke, amikor hangos csattanás és kiabálás jelezte, hogy valami ismét történt. Ezúttal egy mozgássérült férfi hajtott neki szándékosan egy rendőrautónak, majd hátratolatott a motoros székével és újra nekihajtott a rendőrautó elejének. Ezután barátai lefogták a hangosan káromkodó, a rendőrökre válogatott szidalmakat zúdító férfit, a rendőrök pedig elvették a motoros szék kulcsát.

delta buli 3

Percekkel később beszéltünk a férfivel, akitől megtudtuk, hogy a hátrányos megkülönböztetéssel van baja, mivel egy hétköznapi embert simán bevinnének 72 órára, ha megrugdos egy rendőrautót és kezet emel a rendrökre. Először azt hittük, rosszul értjük, de nem, a férfi azt követelte, hogy őt is kezeljék úgy, mint bárki mást és állítsák elő a rendőrségre. Ennek érdekében tényleg mindent megtett, de az is nyilvánvaló volt, hogy erősen alkoholos befolyásoltság alatt volt. A barátai azonban végig mellette voltak, próbálták csitítani, sőt, egy pofont is kapott baráttól, amikor nagyon túlpörgött.

A férfi a baleseti helyszínelőt is szidalmazni kezdte, ő azonban nagyon higgadtan beszélt vele, elmondta, hogy mit és miért csinál, ami kis mértékben megnyugtatta a férfit, de csak rövid időre. Végül a helyszínelés után családja és imserősei betuszkolták egy autóba a káromkodó, rúgkapáló férfit és elhajtottak.

A bombával fenyegető több ezer ember szórakozását tette tönkre és a szervezőknek is komoly kárt okozott. Sokan a szabadságukat a Delta bulira időzítették, hogy barátaikkal együtt kieresszék a gőzt a hajnalig tartó rendezvényen. Arról egyelőre nincs információnk, hogy lesz-e pótbuli, vagy kapnak-e kártérítést a vendégek, de az biztos, hogy a gőzkieresztés helyett most tovább nőtt a feszültség sokakban. Hajnali öt órára a legtöbben már visszakapták a kabátjukat és nagyobb rendbontás nélkül kiürült az Arena Savaria környéke. A rendőrség keresi a bombával fenyegető telefonálót.

 Forrás: nyugat.hu 
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató