2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

„Egyszer lemészárolunk mindnyájatokat” – mondta a kedves kisfiú a kurd menekülttáborban az angol riporternek

Ezek ugye azok a gyerekek, akik meg fogják kapni az EU-s állampolgárságot a szüleik miatt.Több európai országban éles vita tárgya, hogy vajon visszafogadják-e a Szíriába emigrált, majd az Iszlám Államhoz csatlakozó terroristák feleségeit és/vagy gyermekeit. Franciaországba, Angliába, Svédországba, Finnországba és Ausztráliába is térnének vissza a még tinédzserlányként távozó, de azóta nagyjából két-három gyereket szülő nők. Ezen nyugati országok régóta nem tudják eldönteni, hogy mit lépjenek, hiszen a nők többségében szintén csatlakoztak a terrorista szervezethez, sőt, egy részük aktívan tevékenykedett benne, emiatt nemzetbiztonsági szempontból kérdéses lehet a visszafogadásuk.Abban viszont a legtöbb ország egyetért, hogy az ártatlan gyermekeket vissza kell fogadni. Illetve be, hiszen legtöbbjük már az Iszlám Államban született. Ezt a kérdést próbálta körüljárni az angol Sky News. Egy riporterük ellátogatott az Észak-Szíriában fekvő al-Hol menekülttáborba, ahol az Iszlám Állam terroristáinak hozzátartozóit őrzik. Meglepetés fogadta: a legtöbben még azzal sem törődtek, hogy legalább színleljék a megbánásukat.A menekülttábor tulajdonképpen a maga 10 ezer fős lakosságával komplett városnak számít, a riporter pedig a piactéren beszélgetett az asszonyokkal és a gyermekekkel. A válaszok meglepőek voltak, tekintve, hogy itt olyan emberekről beszélünk, akiknek jó esélyük lehet visszatérni az Európai Unióba.
A legtöbb asszony szimplán bevallotta, hogy még mindig vallja az Iszlám Állam ideológiáját, nem gondolja, hogy tévedett volna, és többen újra csatlakoznának a terrorszervezethez. De így, hogy az már nem létezik, jobb híján visszatérnének Európába.
A legmeglepőbb viszont az a kisgyermek volt, akinek az anyukája úgy nyilatkozott, hogy a gyermekét dzsihadistának neveli, és szeretné, hogyha „az Iszlám Állam egyszer visszatérne és eljutna a Föld minden sarkára”. Kisfia egész konkrétan a Koránból idézve teljes nyugalommal ezt mondta az angol riporternek:
Meg fogunk titeket ölni. Le fogunk titeket mészárolni.
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató