2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Kommandósok, erőszak, magas árak, gender-Mikulás háború és a hagyományok tagadása - Boldog karácsonyt, Európa!

Nehézfegyverzetbe öltözött katonák, erőszak, csillagászati magas árak, a Mikulás körüli gender-háború és az ünnep születésének, eredetének, de még csak nevének meg sem említése - Boldog Karácsonyt Európa!Ahogy Nagy-Britannia figyelemeztette Németországot egy "nagyon valószínű" és várható terrortámadásra a német piacok, karácsonyi ünnepi helyszínek ellen, eközben az elszabadult árak és az ünnep keresztény gyökereitől való elfordulás (vagy annak tagadása, nevének - Christmas - meg nem említése) a jellemző.
Természetesen a gyerekek várják a rénszarvasokkal érkező Mikulást vagy Jézuskát, aki majd ajándékokat hoz nekik... A kemencékben sül a csirke és ropog malac-sült, rotyog a forralt bor és pozsgás arcú emberek önfeledten sétálnak a karácsonyi vásárokban - szabadon. Természetesen sok oka van ennek a folyamatnak: a terrorizmus, a gazdaság, a kulturális váltások, a sokféleség és még az éghajlatváltozás is.  Mára az egyetlen hely, ahol ez a kép még létezik, az nem máshol van, mint az álmaidban.
Mert mára Európában a karácsony egy erőszakos, kiüresedett, homogenizált kereskedelmi csalódássá vált.
Az utazási költségek, a Kínából és máshonnan tömegesen érkező olcsó áruk, a helyi üzletekkel folytatott verseny, a Black Friday értékesítése és az adventi idõszak általános megértésének elmaradása mind hozzájárultak ahhoz, hogy a karácsonyi felkészülés egy gagyi eseménnyé válik. Pedig ez az év legcsodálatosabb szakasza.Még furcsább az az állítás, miszerint a karácsony nem elég inkluzív, és a muszlimok, illetve a más vallásúak elszigetelten érzik magukat, néhányuk szerint a karácsony elpusztítja a kulturális sokszínűséget.Ó, az irónia! Képzelje el egy percre, hogy azzal vádoljuk a muzulmánokat és a ramadánt, hogy a keresztények kellemetlenül érzik magukat. A liberálisok bosszúsága fülsiketítő lenne. Ezzel szemben elvárják tőlünk az ünnepi szezon körül, hogy enyhítsük az ünnepségeink intenzitását, és gondoljunk azokra, akik nem esznek pulykát, illetve máshogyan táplálkoznak.A vendéglátósok például, ha kolbászt próbálnak eladni, de talán először jobb, ha átgondolja a kínálatát. Nézzük meg a brüsszeli vásárt:
géppuskás katonák őrzik, van szicíliai pizza, szappan Provence-ből, paté Ardennes-ből, skandináv lazac, láthatunk latin-amerikai hangszereket, gofrikat, gofrikat és még több gofrit. 
Egy hatalmas óriáskerék, amelyet a Brüsszel Szemnek neveztek, lassan fordul a Sainte-Catherine fölött. Mi köze van ennek a karácsonyhoz?És akkor ott van Németország, az a nemzet, amely felelős ezeknek a bajor házaknak a szélesebb közönséghez történő eljuttatásáért, egy felmérés kimutatta, hogy a németek 57 százaléka az éghajlatváltozástól való félelem miatt várhatóan lecsökkenti a karácsonyi fényeket vagy akár meg is szünteti azokat.Mivel a "keresztény fesztivál" egyértelmű célt kínál az iszlám terroristák számára, sok ember egyszerűen távol marad, félelemből. Ezt csak súlyosbítja, hogy mára betontömbökkel, katonákkal kell védeni Európában a karácsonyi vásárokat, hiszen jól emlékszünk, hogyan következett be Franciaországban Strasbourgban a 450-es múltra visszatekintő karácsonyi vásárban 5 halottal és 11 sebesülttel járó iszlamista támadás 2018. De arra is, hogy 2 évvel azelőtt ugyanilyen terrorista vezette a karácsonyi vásárba Berlinben teherautóját meggyilkolva 12 embert és megsebesítve másik 56-ot.Sajnos mára a karácsonyi vásárok - amiket az iszlám iránti érzékenységből már csak 'téli ünnepnek' vagy 'téli vásárnak' mernek nevezni Nyugat-Európában - tiszta célpontot jelentenek szélsőséges iszlám terroristáknak és ezzel az "ünnep" már egészen más fényt vet. Erről készített egy összefoglaló elemzést az RT News.
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató