2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 394.88
USD : 371.93
Időjárás ikon12°

Egyre több német költözik a biztonságos Magyarországra

Sorra költöznek Magyarországra a német állampolgárok, mert békére és biztonságra vágynak, amit saját országuk már nem tud biztosítani számukra – számolt be a hirado.hu.
Az M1 riportere több olyan német állampolgárt is meglátogatott, akik már Magyarországra költöztek azért, mert nem érzik biztonságba magukat saját hazájukban a bevándorlók miatt. Honvágyuk egyre kevésbé van, új hazájuknak tekintik a magyarországi falvakat. Egyre gyakoribb az is, hogy a teljes család hagyja el szülőföldjét és kezd új életet nálunk.
FORRÁS: SHUTTERSTOCK
Három hónapja költözött Magyarországra, azon belül Zalakomárba Tanja Weber, aki saját bevallása szerint
Németországban állandó rettegésben élt.Több incidensről is beszámolt, egyszer hallotta, hogy valaki követi, de akkor sikerült bemenekülnie a háza kapuján, ám egy másik alkalommal majdnem megerőszakolták. Egy kanapét szeretett volna eladni, emiatt kereste meg öt szír férfi, akik rátámadtak. Weber ezután feljelentést akart tenni a rendőrségen, de azt mondták neki, hogy nincs esélye, hiszen mindannyian ellene fognak vallani. Ez volt nála az utolsó csepp a pohárba. Eldöntötte, hogy elhagyja Németországot, mert békében, biztonságban és boldogságban szeretne élni. A nő lánya sem érzi jól magát az állandó rettegés miatt, ezért a tervek szerintegy év múlva családjával ő is Magyarországra költözik egy jobb élet reményében.
  Forrás: Origo
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató