2024. április 19. - Emma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Manfred Weber a demokratikus Európa elleni támadással vádolta meg Orbán Viktort

Közösen kivitelezett „demokratikus Európa elleni támadással” vádolta meg Orbán Viktor magyar miniszterelnököt, illetve Emmanuel Macron francia elnököt Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) vezetője vasárnap. - írja a Politico.Weber elnöki jelölését sem Orbán Viktor, sem a Fidesz néppárti csoportja nem támogatta, ami érthető, hisz az ő vezetésével függesztette fel a Néppárt a Fideszt, illetve tagjainak párton belüli pozíciókba való kinevezését is gátolta. A politikus többször is súlyos kritikákat fogalmazott meg a magyar kormánnyal kapcsolatban, kérte a Fidesz néppárti szavazati jogának felfüggesztését, és kizárással is fenyegette a pártot.Orbán és Macron egyetértettek abban, hogy a csúcsjelölti rendszer rossz, ezért meg kell szüntetni. Ezzel kapcsolatban nyilatkozott Weber vasárnap:
 „Macron Orbán Viktor miniszterelnökkel szövetségesi tengelyt alkot a Tanácsban. Ők együtt komoly károkat okoztak az európai demokráciának.”
A közelgő német EU-elnökségről a néppárti vezető azt nyilatkozta, hogy a klímaváltozás és a migráció a legfontosabb téma, és megismételte, hogy egy „klíma-nagyköveti” pozíció létrehozására lenne szükség Európában.Forrás: Hírháttér
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató